Waargebeurde aanrader

Beertl 28 november 2025
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de op waargebeurde feiten gebaseerde thriller Waar de wind slaapt, van de Vlaamse schrijfster Pia Pauwels lezen. Op de cover een vliegtuigraam met uitzicht op een zonsondergang. Dit is een boek dat me bijzonder goed heeft kunnen boeien. Het is vlot geschreven en belicht een intrigerend en origineel thema, waar ik weinig van afwist. Hoofdpersoon Franky is echt tot leven gebracht. Er moet ongelooflijk veel tijd gestopt zijn in het doen van onderzoek naar de vermissing van vlucht MH370 en ik vind dat de auteur alle theorieën tot een ongetwijfeld niet eenvoudig,maar spannende ontknoping heeft weten te brengen. Tijdens het lezen twijfelde ik telkens of het hier fictie betrof of een non- fictie verslag. Knap gedaan. We volgen pilote Franky, die sinds een jaar een relatie heeft met collega Jack. Beiden wonen in Kuala Lumpur. Franky plant hun jubileum terwijl Jack nog een vlucht maakt, waarvoor Franky zelf vrij kort tevoren zelf afhaakt. Op zeer geheimzinnige wijze raakt deze vlucht, met ruim tweehonderd inzittenden, vermist. Franky kan zich niet neerleggen bij een zelfmoordtheorie en besluit zelf op onderzoek uit te gaan, waarbij de instanties beslist niet blij zijn en haar zelfs dwarsbomen. Waarom moeten er zaken in de doofpot? Franky gebruikt alle beschikbare bronnen om flintertjes informatie te komen en weet zo een geloofwaardige reconstructie te maken. Ga dit boek lezen !

Meer recensies van Beertl

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.