Actueel,maar wat vlak
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de thriller Vergiftigd van de mij onbekende auteur Tamara Onos lezen. Op de cover zien we een vrouw op de rug tegen een achtergrond van rokende fabrieksschoorstenen. Het thema dat in het boek behandelt wordt is actueel en geïnspireerd op ware gebeurtenissen, wat het net dat beetje extra meegeeft. Desondanks kon het verhaal me nergens echt pakken. Ik vond het een beetje saai en merkte dat ik het boek telkens weglegde. Misschien kwam het doordat de personages voor mij diepgang misten. Het verhaal gaat over onderzoekster gevaarlijke stoffen Renske, wiens vader een lange gevangenisstraf uitzit wegens moord. Haar moeder Jacaranda komt ongelukkig ten val wanneer ze opgeschrikt wordt door iemand die uit de kerker van de kerk gestormd komt. Deze persoon blijkt Helena te zijn, getrouwd met Daniel, directeur van een fabriek. Zij worstelen samen met ongewenste kinderloosheid. Dit blijkt in de omgeving van een timmerfabriek ook veel vaker dan gemiddeld voor te komen en Renske gaat onderzoeken of er een verband is met de fabriek. Dan raakt Renske vermist. Haar partner Marcel, die bij de politie werkt, onderzoekt haar verdwijning en het verband met het onderzoek dat ze deed. Dan ontsnapt de vader van Renske uit de gevangenis, en gedraagt ook de vader van Helena zich verdacht. Op vrij ingewikkelde en ook wat onwaarschijnlijke wijze houden al deze personen en gebeurtenissen verband met elkaar. De ontknoping is dan ook wat vergezocht en deels onverwacht