Heerlijk tussendoortje

Beertl 17 november 2025
Voor Zin in feelgood mocht ik het boek Een ansichtkaart van Puffin Island van de mij nog onbekende auteur Christie Barlow lezen. Als eerste vielen mij de gelijkenissen op met de reeks boeken van Jenny Colgan, waar ook een papegaaiduiker een belangrijke rol speelt, op een eiland dat net als Puffin Island met de vaste wal is verbonden door een dam die deels onder water staat. Ook dat is feelgood. Na mijn aanvankelijke verwarring en lichte ergernis( plagiaat?) mocht dit echter de pret niet meer drukken en heb ik me ondergedompeld in een heerlijk tussendoortje. De cover toont de traditionele getekende klif met huisjes aan de zee en nodigt uit je lekker te installeren met een kop thee en dit boek. We maken kennis met Verity, die na een nare relatiebreuk een camperbusje heeft opgeknapt en van plan is om met een vriendin een half jaar te gaan reizen. Door omstandigheden loopt het anders en komt ze terecht op het eiland waar haar oma vroeger veel tijd heeft doorgebracht en haar altijd veel mooie verhalen over heeft verteld. Het eiland roept dan ook veel herkenning op en voelt als een warm bad door de warme en verwelkomende inwoners. En natuurlijk is daar de aantrekelijke vrijgezelle Sam die haar pad steeds kruist. Maar wat is het geheim van haar oma en ene W, van wie Verity een nooit ontvangen ansichtkaart ontdekt in een dichtgeroeste brievenbus? En waarom is er een vete tussen Sam en de gepensioneerde dierenarts Pete? Uiteindelijk komen alle verhaallijnen samen en vroeg ik me af hoe het de hoofdpersonen verder zal vergaan, omdat ze een beetje in mijn hart zijn gaan zitten. En omdat op de kaft het cijfer 1 staat, vermoed ik dat er een vervolg zal komen!

Meer recensies van Beertl

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.