Goede spanningsboog
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de thriller De Donor van de mij onbekende auteur Marion Hartog van Banda lezen. Op de cover het silhouet van een vrouw in de schemering,met op de achtergrond een groot huis waarin alle lichten branden. Het was een origineel verhaal, met een goede spanningsboog, in een fijne schrijfstijl, wat ik dan ook met plezier gelezen heb als een zomers tussendoortje. In het verhaal volgen we Ilse, een jonge vrouw, die plots geconfronteerd wordt met de vermissing van haar zusje Vera, die als au-pair in Frankrijk werkte. Het blijkt dat het hele gastgezin vermoord is teruggevonden. Ilse besluit af te reizen naar Frankrijk, om zelf onderzoek te gaan doen. De hoofdstukken van Ilse worden afgewisseld met die van Robert Jan. Hij werkt als chirurg in Nederland en is getrouwd met Manon. Zij zijn samen een fertiliteitstraject ingegaan, wat maar niet tot resultaat heeft geleid, waardoor zijn vrouw steeds dieper ineen depressie is geraakt. Hij besluit in zee te gaan met Claude, de zoon van een Franse studievriend, in Frankrijk, Wat gebeurt er in de kliniek en kan dat het daglicht wel verdragen? En wat is het verband met Ilse en Vera? Ilse krijgt in Frankrijk een ongeluk,door een bal van Valerie, een klein Frans meisje, die haar laat vallen. Ilse heeft daardoor doktershulp nodig en wordt plezierig geholpen door Pierre, de lokale arts. Op ingenieuze wije komen al deze verhaallijnen samen.