Verrassend anders

Beertl 19 december 2025
Voor leesclub de Boekenreizigers olv Erna Eikhoudt mocht ik de thriller Ontspoord van Heleen van den Hoven lezen. Op de cover zien we 2 stoelen in een treinstel met daarop een klein knuffelbeertje. Dit boek heeft me echt ontzettend positief weten te verrassen. Het was volkomen anders dan alle andere boeken uit dit genre die ik eerder heb gelezen. Het thema zeer actueel, en het verhaal echt origineel. Ik geef het dan ook de volle 5 sterren. We maken kennis met Luuk, een Nederlandse man die fanatiek met modeltreinen werkt en hiervan filmpjes online zet, maar ook obsessief bezig is met de beveiliging van zijn woning. Daarnaast zien we Nique, die samen met haar partner Harriet ontsnapt is aan nare pleegouders. Ze heeft geregeld nachtmerries. Ze woont in de Verenigde Staten.Harriet is haar beschermer en heel goed met computers en vaak bezig met hacken. Nique vindt het leuk om de filmpjes van Luuk te bekijken. Op ingenieuze wijze komen de verhaallijnen van deze hoofdpersonages bijeen en ze weten de spanning tot het laatste vol te houden. Ik heb genoten en moet echt even bijkomen alvorens een nieuw boek te starten.

Meer recensies van Beertl