Goeie reeks
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik het laatste boek van schrijfster en collega - psychiater Martine Kamphuis lezen, getiteld Leugenaar. Op de cover het silhouet van een vrouw op een trap. In dit boek speelt Wynona Post, een psychologe, werkzaam in een TBS kliniek, opnieuw de hoofdrol en de auteur weet dat zeer geloofwaardig te beschrijven. Ik las het boek, net als haar vorige boeken achter elkaar uit. En kijk ook nu alweer uit naar het vervolg, want met het open einde gaat dat er ongetwijfeld komen. Wynona heeft jaren geleden een vrouw behandeld, met nogal een traumatische voorgeschiedenis. Deze vrouw wendt zich opnieuw tot haar, nu ze ontdekt heeft dat haar man vreemd gaat. Door redders fantasieën zet Wynona alles op alles om deze behandeling weer te kunnen oppakken,maar al snel volgen onvoorziene gebeurtenissen in het leven van patiënte Sylvia zich snel op en raakt haar privéleven verstrikt in haar professionele leven. Dan komt ook nog onverwachts de vader van Zoe, haar 7- jarige dochtertje weer in beeld en is de chaos compleet. Gebeurtenissen volgen elkaar snel op en de ontknoping heeft nog een verrassing in petto. Ik vond het jammer dat het boek zo snel uit was!