Moord op de au-pair
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de tweede Amber de Witt thriller van schrijfster Julienne Brouwer lezen, genaamd Gouden kooi. Het boek las lekker weg, en was een smakelijk tussendoortje,maar ook niet meer dan dat. Geen onderliggende thema’s of extra diepgang. Ik had al vrij snel een verdenking die later juist bleek te zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Amber en haar collega John onderzoeken deze keer een verdacht overlijden van een au-pair in de gegoede kringen in Wassenaar. Is Marit vermoord of was het zelfmoord? En wat was het motief? Ze leek het zo naar haar zin te hebben bij journaliste Laurien en haar man Boudewijn. Ondertussen worstelt Amber met haar privé leven. Er lijkt steeds meer afstand tussen haar en haar man Dirk. Dan volgt er nog een moord. De eigenaar van het au-pair bureau. Wat is de link? Het onderzoekshart van Laurien gaat sneller kloppen. Ze gaat zelf dingen uitzoeken en ondertussen heeft ze steeds sterker het gevoel dat er in hun hechte vriendengroep geheimen spelen waar zij niks van weet. Heeft haar man een verhouding? Met 1 van hun vriendinnen? En wat is de rol van Lisa, de au- pair van hun vrienden en tevens de vriendin van Marit. Zij lijkt ook wat te verbergen te hebben. En zelfs haar eigen dochter lijkt een geheimpje te bewaren. Ondertussen voelt het op de redactie waar ze werkt ook niet meer veilig, wanneer Hannah er met haar verhaal vandoor lijkt te willen gaan. Wie kan ze nog vertrouwen? Aan het eind van het boek zijn er nog genoeg losse eindjes voor een vervolg! De hoofdstukken tussen Amber en Laurien wisselen zich steeds af, wat ik wel fijn vond lezen als het allemaal erg spannend werd. 3 Sterren van mij