Ingenieus plot

Beertl 11 april 2025
Voor leesclub de Boekenreizigers Olv Erna Eikhoudt mocht ik de thriller Ze kwam terug, van de Vlaamse auteur r Barbara de Smedt lezen. Dit boek heeft me van begin tot einde in spanning gehouden , zo ingenieus zat het plot in elkaar. Mijn aandacht is geen moment verslapt en dat is beslist de kwaliteit van de schrijfster. Het bevat alle ingrediƫnten voor een spannend verhaal: een verdwenen jongere, de dood van een aantal van haar vrienden 10 jaar later, en een vasthoudende rechercheur. Seren maakt deel uit van de sandwichclub, een groep van 6 vrienden op de Middelbare school, waar uiteraard tussen de 3 jongens en 3 meisjes allerlei complexe situaties ontstaan, waaronder jaloezie. Tijdens een sleepover bij Cleo thuis, de enige die op zichzelf woont, is er een gespannen situatie voor ze gaan slapen, waarbij bijna iedereen teveel heeft gedronken. De volgende dag wordt. Cleo levenloos in bed aangetroffen met een zelfmoordbrief naast zich.Wat heeft zich daar afgespeeld? En kan een dode nog dreigbrieven schrijven en mensen vermoorden?De 6 jongeren hebben destijds alle contact verbroken,maar wie is op de hoogte van wat er echt gebeurd is? Seren heeft een eigen mode- imperium en feitelijk een eetstoornis, terwijl ironisch genoeg haar vriend David lekker kan koken en haar steeds verwent. Seren is in therapie,maar zelfs haar therapeut vertrouwt ze niet helemaal. Otto blijkt,wanneer Seren op onderzoek uitgaat, in het dak- en thuislozencircuit terecht gekomen. Vincent, treedt in de voetsporen van zijn geslaagde vader. Haar vroegere hartsvriendin Danni blijkt met een vrouw getrouwd te zijn en kinderen te hebben. Stijn was haar vroegere crush. Verder dan een zoen zijn ze echter nooit gekomen. Hoe zit alles in elkaar? Zal de dader ons uiteindelijk weten te verrassen? Dit boek geef ik 4 sterren. Jammer dat het uit is!

Meer recensies van Beertl