Van het hart
Van Het hart is een roman over rouw, wat al zeker geen makkelijk onderwerp is om te gebruiken in een boek. Er wordt op een hele mooie manier verschillende manieren van rouw getoond. Alles is op een prachtige en subtiele manier verwoord, de afwisseling met andere onderwerpen die spelen in het leven van Mies zorgen dat het een luchtig boek is ondanks het onderwerp. Als je zelf al iemand verloren bent zijn er zeker enkele momenten die je naar de keel grijpen of je in kan herkennen. De boodschap die schrijfster wil meegeven is zeker aanwezig. Je merkt echt dat ze wil meegeven dat er toch nog leven na de dood is. Dat vind ik echt heel mooi en iets dat iedereen moet weten om zo ook een positieve blik te krijgen op het verwerken van een dierbare die gestorven is. De hechte band die de rouwgroep heeft en de steun die ze aan elkaar hebben is echt heel fijn om lezen. Je merkt dat voor het hele boek veel opzoekingswerk is gebeurd, waardoor alles wat in het boek voorkomt goed is uitgewerkt. De personages hebben heel veel vorm gekregen waardoor je hun gevoelens heel goed kan begrijpen. Sommige stukken in het boek vond ik tijdens het lezen wel een beetje langdradig en kwam ik er wat moeilijker door, maar dat werd dan wel goed gemaakt doordat erna dan wel weer iets gebeurde in de rouwgroep of het leven van Mies. Ik geeft "Van het hart" 3,5 sterren.