Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Een prachtig geschreven "feel good roadtrip'!

benbijker55 04 april 2020
Thuisreis door Marceline de Waard. Een prachtige en indringend geschreven ‘roadtrip’ waarin Eileen, na het overlijden van haar man, op zoek gaat naar haar roots in Ierland. Niet alleen een zoektocht naar het verleden van haar oma, maar eigenlijk vooral een zoektocht naar zichzelf. Uiteraard een tocht met hindernissen. Eileen zit zichzelf in de weg en het is niet gemakkelijk om opeens in je eentje met een camper op weg te gaan en alles wat je lief is achter te laten. Marceline is erin geslaagd een geloofwaardige tocht te beschrijven met levensechte personages. Personages die je zomaar in het dagelijkse leven kunt tegenkomen, zo realistisch. Mensen met hun kwetsbaarheden, hun ongemakken, hun ontroerende verlangens. Gaandeweg het verhaal krijg je een band met ze en kun je niet anders dan met ze meeleven. Je wordt het boek ingezogen en meegenomen en beetje bij beetje worden de geheimen uit het verleden ontrafelt en beetje bij beetje wordt Eileen wie ze is, komt ze thuis. Marceline heeft een persoonlijke stijl van schrijven die aanspreekt. Een bijzondere combinatie van nuchterheid met oog voor detail en een groot inlevingsvermogen als het gaat om de personages, sfeer en landschap. Een heerlijk boek om in één keer uit te lezen!
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van benbijker55

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.