Opnieuw een spannende thriller

Bianca Rijsdijk 28 juni 2025
Marjolein van der Gaag was jarenlang verslaggeefster van dagblad De Telegraaf. Toen ze voor een jaar naar Suriname verhuisde kreeg ze tijd om aan haar andere passie te werken; het schrijven van spannende verhalen. Daarna werd het weer even rustig maar na het winnen van de Zilveren Strop 2022 met het korte spannende verhaal 'ONDER DE WATERSPIEGEL' pakte ze het schrijven weer op.

Maaike Landman is journaliste, ze heeft een affaire met haar getrouwde collega Paul en op de dag dat ze erachter komt dat ze zwanger is van hem verongelukt Paul. Dan ontdekt ze een paar weken later dat Paul iets heeft verstopt in haar huis en met deze ontdekking wordt er een kettingreactie geactiveerd. Waar was Paul mee bezig? Kan Maaike iets met deze ontdekking en hoe kan ze hier gebruik van maken?
Gevaarlijk spel is een realistische, hedendaagse thriller die vanaf het begin direct al spannend is. Het simpele feit dat rijke, bekende mensen veel kunnen doen met hun geld om misstanden onder het vloerkleed te vegen wordt goed uitgewerkt. De plot is goed opgebouwd en regelmatig is er een twist in verwerkt.
De karakters zijn goed uitgediept en zowel de spanning als de emoties zijn voelbaar. Het is niet moeilijk om je in de karakters in te leven.
Tesamen met Maaike puzzel en denk je mee, wat is er precies gebeurd, wie is er verantwoordelijk en hoe kan zij dat gebruiken om openbaar te maken?
Met 'Gevaarlijk spel' heeft Marjolein van der Gaag opnieuw een spannende thriller geschreven die de lezer het verhaal in trekt en pas loslaat als de laatste woorden zijn gelezen.
Mijn dank aan Vrouwenthrillers en De Crime Compagnie waarvoor ik dit boek mocht lezen en recenseren.

Meer recensies van Bianca Rijsdijk