Advertentie

Een jaar geleden had ik nog niet eerder van deze serie gehoord of gelezen. Via social media kwam ik deze prachtige covers tegen! Dat trok mijn aandacht. Samen met het enthousiasme van andere lezers ben ik deel 1 gaan lezen.
Rufus is een poesiepoes die bij een tweebeensnest woont (mensen). Hij heeft een levendige droom over het bos en het vangen van prooi en besluit uiteindelijk de stap te nemen om naar het bos te gaan. Niet zonder gevaar want daar schijnen wilde katten te leven.
In het bos ontmoet hij grijspoos, een leerling krijgskat. Rufus besluit zich aan te sluiten bij de clan waartoe hij behoort. Dit is waar hij zich thuisvoelt. Zijn nieuwe naam wordt Vuurpoot en ook hij zal getraint worden tot krijger. Maar het leven in de clans is niet zonder gevaar...
De uitleg over de clans en hoe deze katten leven zijn heel duidelijk en levendig beschreven. De katten, het kamp, je ziet het allemaal zo voor je. Er gebeurt genoeg in het leven van de clankatten en aan avontuur is geen gebrek. En hoe verder het verhaal vordert hoe meer genegenheid je gaat voelen bij bepaalde katten.
Voor je het weet is het veel te snel weer uit. Gelukkig zijn er nog een heleboel delen om verder te genieten van deze kattenclans!
Het boek is geschik voor kinderen vanaf 9 jaar maar laat je niet misleiden, dit is ook heerlijk leesvoer voor volwassenen ;)

Reacties op: Niet alleen voor kinderen

171
De wildernis in - Erin Hunter
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners