Een heerlijke kerstbeleving op Mount Polbearne
Dat ik een fan ben van Jenny Colgan mag geen geheim heten. Toen dit laatste deel van de de kleine bakkerij verscheen moest ik van mijzelf wachten tot december voor de ultieme kerstervaring. Nou, gisteren was het december en de nachtvorst is ook alweer geweest dus 'Yes!' Ik kon eindelijk beginnen!
We kunnen weer genieten van Polly, Huckle en Neil in hun vertrouwde vuurtoren en bakkerij. Polly wil dit jaar niets anders dan een rustige Kerst met Huckle maar natuurlijk wordt er roet in het eten gegooid.
Kerensa heeft namelijk een groot probleem wat al hun levens overhoop kan gooien. Ook Polly wordt gekweld door haar verleden en heeft twijfels over hoe ze hun toekomst kunnen invullen.
De verhaallijn, met name die van Kerensa en Reuben, zijn soms wat onrealistisch en niet alle keuzes begreep ik zo goed. Maar ik vergeef dat allemaal vanwege de weer geweldige schrijfstijl van Jenny. Als je een boek uit deze serie leest ruik je het verse brood, hoor je de branding en vissersboten van Mount Polbearne en zie je Polly al met gebloemde handen het deeg kneden.
Alles is met zoveel gevoel beschreven en ik kan er zó van genieten! En of Kerst nog goedkomt in Mount Polbearne moet je natuurlijk zelf gaan lezen! 4 Sterren voor een heerlijk kerstverhaal...