Mooi debuut

bietjesboeken 18 oktober 2023
Een contract vol liefde is een feelgood roman met een paperback cover die ik in de boekhandel zeker zal oppakken. Fijne kleuren en illustraties die passen bij het verhaal.

Bibi is een jonge meid met een baan als secretaresse bij een advocatenkantoor, waar ze het liefst een stage zou lopen om advocate te kunnen worden. Maar 1 van de twee partners is een verschrikkelijke tante en ze gaat er dan ook vanuit dat deze kans haar niet gegund zal worden. Zeker nu ze een belangrijke mail over het hoofd gezien heeft en haar kantoor uit het gebouw gezet gaat worden.

Via een advertentie wordt haar woonruimte aangeboden en Bibi zegt ook nu gewoon ja zonder erover na te denken. Bij de kennismaking blijkt dat zij een kamer aangeboden krijgt in een ouderenwoning. Wederom niet goed gelezen dus!

Ik heb ontzettend genoten van de bejaarden en de contacten die Bibi daarbij opdoet. Origineel gevonden en misschien wel een ontzettend goed idee in de maatschappij. Zo is er direct een soort van mantelzorg versus woningnood opgelost. De oudjes in het verhaal worden lief en stoer neergezet en ik hoop oprecht dat ik later ook in zo’n gezellig huis mag wonen. Een bepaalde twist met meneer van Zanten had van mij niet gehoeven. Ik vond dit niet heel prettig in het verhaal moet ik eerlijk bekennen.

Naast het bejaardenavontuur draait het verhaal ook om de uitzetting van het kantoor van Bibi uit het gebouw. Bibi is van plan alles op alles te zetten om dit te voorkomen. Daarbij zoekt zij soms de grens op en krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek.

Jasper is een knappe vreemdeling en blijkt ineens wel heel erg relatiemateriaal. Hij is knap, attent, lief, maar heeft ook een naïeve vriendschap met Valérie. Zij heeft haar zinnen op Jasper gezet en schuwt weinig om dat voor elkaar te krijgen.

Contract vol liefde is een veelzijdige feelgoodroman met een vrolijke twist. Ik ben als lezer geboeid geraakt door het mozaïek en wilde daarom verder lezen. Toch mag er in een volgende feelgood iets meer spanning tussen de hoofdpersonen. Soms ging het verhaal mij net iets te langzaam. Maar dat Lindi Melse potentie heeft voor feelgood heeft ze met Contract vol liefde bewezen.

Meer recensies van bietjesboeken