Gruwelijk goed

bietjesboeken 22 april 2025
Nadat in deel 1 Noëlla hulp heeft gehaald, bleek Isabel niet meer te zijn waar ze eerder was. En dat is dus niet goed...helemaal niet goed. Vince wordt gek en zet alles op alles om haar te kunnen vinden. Dat Jason en hij geen lieverdjes zijn, blijkt wel uit hoe ver ze willen gaan om de bende te willen stoppen.

Nicole heeft ervoor gezorgd dat beide heren wel heel likable zijn. Ze hebben een duister randje, maar gaan over lijken voor hun naasten en degene die ze lief hebben. In deel 1 van dit duet bleek al dat de personages in het verhaal behoorlijke rugzakken met emotionele bagage hebben. Juist daardoor kun je als lezer de keuzes begrijpen die Jason en Vince maken.
De emotionele diepgang weet Nicole prachtig te beschrijven, waardoor je als lezer vastgeplakt zit aan het boek totdat het uit is. Nicole schuwt het schrijven van gruwelijke scenes absoluut niet! Hoe kan een boek nou gruwelijk en prachtig tegelijk zijn?
Dit boek is absoluut niet geschikt voor iedereen en zeker niet voor lezers met een dergelijk trauma door mishandeling en misbruik. Maar door juist deze thema's podium te geven, word ik me als lezer bewust dat er op onze aardbol nog veel te veel van dit soort mafklappers rondlopen!

Meer recensies van bietjesboeken