Fijne new adult
Perfect - Liz Hartevelt
New adult | Kobo Plus leesboek | Blogtour
Clementine heeft een traumatische ervaring gehad een paar jaar geleden en daardoor staat ze niet echt open voor liefde. Ook feestjes zijn niet aan haar besteed. Geef haar maar een goed boek, meer heeft ze niet nodig. Als Roan, met zijn bad boy uiterlijk, bij haar in de bibliotheek komt werken en zijn charmes op haar los laat, zwicht ze dan ook niet onmiddellijk. Roan is een beetje verrast door haar reactie, maar geeft niet op.
Het verhaal start sterk, de aantrekkingskracht is vanaf het begin voelbaar. Clem geeft sassy antwoorden, maar blijkt toch niet zo ongevoelig voor Roan zijn charmes. Door zijn bad boy uiterlijk, probeert ze de afstand te behouden. Roan, die niet zo bad is als hij eruit ziet - don't judge a book by it's cover - is geïntrigeerd door Clem. Hij geeft haar een lieve bijnaam 'Mandarijntje' en staakt zijn flirtpogingen niet. Roan draagt echter een geheim met zich mee waar niemand van af weet. In het begin wordt de spanning daarover goed opgebouwd tot Roan het eruit flapt. Naar mijn idee, had hier nog iets meer mee kunnen gebeuren. Clem haar gebeurtenis in het verleden was wel goed uitgewerkt en heeft nu duidelijk nog een invloed op haar zelfbeeld. Ze leert het te aanvaarden en zich terug open te stellen.
Naast de hoofdpersonages zijn Kara, de huisgenote van Clem, en Florence, de jongere zus van Clem, leuke personages. De uitspraken die beide dames maken zijn echt amusant. Florence is een pittige dame en Kara is een topvriendin.
Door de afwisselende perspectieven, korte hoofdstukken en de fijne schrijfstijl leest het verhaal erg vlot. De spanning werd opgebouwd, maar de climax ging een beetje verloren in het verhaal. De relatie wordt wel goed uitgewerkt met de nodige emoties en new adult elementen. Ook de boekverwijzingen en vermelding van Riley/Arabella uit Ongetemd zijn tof gedaan.