Mijn favoriete sluipmoordenaar

bloggerofbooks 21 december 2021
Celaena zit gevangen in de Zoutmijnen onder dwang en arbeid verricht zij zwaar werk, maar krijgt een keuze: ze mag eruit komen als ze meedoet aan een toernooi waarbij de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Ze neemt de uitdaging aan en komt aan in het kasteel van de koning, waar ze gaat deelnemen aan het toernooi. Tijdens het toernooi sluit ze onverwachtse bondgenootschappen, raakt ze verstrikt in samenzweringen. Ze doet er alles aan om in leven te blijven.

De Glazen Troon speelt zich af in een vrij realistische wereld. Bevolkingen zijn uitgeroeid en magie is verboden/verloren gegaan. De koning regeert met een ijzeren hand. Celaena is een echte hardcore vrouw. Een geweldige personage met een bijzonder karakter. Ze is slim, bedachtzaam, sarcastisch en een geweldige sluipmoordenaar met dark humor. Ze vertrouwt mensen niet snel en naarmate het verhaal vordert leer je steeds meer over haar verleden. Celaena is een trouw persoon die in staat is om banden om te bouwen wanneer je haar vertrouwen hebt gewonnen. Maar Sarah J. Maas heeft niet alleen aandacht besteed aan Celaena maar ook aan Chaol, Dorian en Nehemia. In het begin leer je vooral Dorian kennen de kroonprins. Later in het verhaal krijgt ook Chaol diepgang en begint hij steeds meer een rol te spelen in het verhaal. Je merkt dat de schrijfster van krachtige vrouwen houdt Nehemia is een prinses uit een ander koninkrijk die haar volk wilt beschermen en daar alles voor over heeft.

De schrijfstijl van Sarah J. Maas is uitmuntend. Ze weet personages, locaties en voorwerpen op een magische wijze te beschrijven en haar fictieve wereld is heel uitgebreid. De personages zitten vol detail en maken allemaal verschillende ontwikkelingen door. Sarah J. Maas heeft een prettige schrijfstijl. Het verhaal heeft een goed tempo waardoor het makkelijk weg leest. Er ligt zeker een aantal verrassende plotwendingen op de loer. Sommige wendingen zag ik wel al aankomen maar hiermee kon ik leven. Het boek is zeker een aanrader de avonturen van Celaena smaken naar meer.

Uitgever: Boekerij
Aantal pagina’s: 360