Prins van Toorn

bloggerofbooks 02 februari 2023
Dit boek verdiend 5 sterren. Als ik meer sterren zou kunnen geven dan verdiend de omslag dit zeker. De limited Edition is werkelijk een parel om in de boekenkast te hebben staan.

Dit boek gaat over heksen, gevallen engelen, demonen en de zeven zonden. Het verhaal speelt zich af in Palmero in de negentiende eeuw. De schrijfster besteed weinig tijd aan “world building” zoals ik gewend ben van Sarah J. Maas maar neemt de lezer tijdens het verhaal mee in de wereld van Emilia. Hierdoor krijg je geen infobom.

Er zijn twee hoofdpersonages Emilia en Toorn. Beide personage groeien in het verhaal en hebben zeker een driedimensionale karakter. Door omstandigheden is Emilia genoodzaakt zich aan te passen aan een wereld die niet de hare is. Van een rustig en timide meisje moet ze in een korte tijd veranderen naar een zelfstandige en krachtige vrouw. Toorn daarentegen is een sterke en machtige prins die een afschuw heeft aan heksen maar gaandeweg toch meer bewondering voor heksen krijgt.

De schrijfster heeft niet alleen aandacht besteed aan de hoofdpersonen maar zeker ook aan de bijrollen. Zo zijn de zeven zonden werkelijk perfect omschreven en passen de personages spot on bij de zonden die omschreven worden.

De Italiaanse woorden die de schrijfster hier en daar laat vallen zorgen ervoor dat jij je als lezer in de wereld van Emilia bevindt. Het boek leest makkelijk weg en heeft meerdere plottwisten wat ik zeker kan waarderen. Het einde roept bij mij meer vragen op. Ik kan niet wachten tot het volgende deel vertaald is.

Meer recensies van bloggerofbooks