De fantasierijke wereld van Atlantië (Uit Bloed en As)
Uit bloed en as van Jennifer L. Armentrout (deel 1)
Poppy is de maagd van het koninkrijk; ze mag nooit worden aangeraakt, niemand mag haar gezicht zien, ze mag maar met enkele personen praten, ze mag geen vrienden hebben en ze mag nooit alleen het kasteel verlaten tot ze verheven is. De toekomst van het koninkrijk rust op haar schouders. Dan ontmoet ze Hawke, een wachter die haar moet beschermen tegen al het kwaad. Hij brengt haar hoofd op hol en laat haar twijfelen aan alles waar ze ooit zo zeker van was. Wat moet Poppy doen? Haar hart volgen, haar gevoel volgen of datgene wat ze altijd heeft geleerd? Kan Poppy de toekomst van het koninkrijk veilig houden?
Het verhaal begint rustig. Je merkt dat de schrijfster de lezer in de wereld van Atlantië zuigt. De eerste hoofdstukken bevatten details over het koninkrijk en haar onderdanen. Poppy is gebonden aan regels en deze worden in het begin tot in de detail uitgewerkt. Toch weet de schrijfster ervoor te zorgen dat het verhaal spannend blijft en dat het niet als een infodump aanvoelt. De schrijfster heeft niet alleen aandacht besteed aan Poppy, de hoofdpersonage maar ook aan Hawke, Vikter en Twany. Alle personages zijn driedimensionaal en maken verschillende ontwikkelingen door tijdens het verhaal.
Het verhaal bevat verschillende plottwisten enkele zag ik vanaf het begin al aankomen maar ik moet de schrijfster een groot compliment geven over het einde. Een echte plottwist die ik als lezer niet zag aankomen en ook mijn mond doet openvallen.
Dat het boek onder de genre new adult valt is logisch. Aan romantische en erotische scene ontbreekt dit boek niets. Sommige handelingen worden tot in de details beschreven.
De limited edition heeft een prachtige cover, donker rode sprayed edges en prachtige art van Poppy en Hawke op de schutbladen. Een echte lust voor het oog en de boekenkast.
Uitgever: Z&K
Aantal pagina’s: 608