Echt genieten en een absolute aanrader! (4,5 sterren)

Boek2Musch 01 juli 2025
Vandaag deel ik in De week van Saskia M.N. Oudshoorn bij Boek2Musch heel graag mijn recensie over de feelgood Foodtruck Fiasco Fiësta. Het is het eerste deel in de Foodtruckserie waar ik absoluut van genoten heb. Het enige dat mij wat hoofdbrekens heeft gekost is het woord Fiasco! Ik krijg het woord in tot nu toe niet doorgestreept. Mijn excuses hiervoor.

Cover

Op de turquoise cover staat een groen-roze Foodtruck met op het dak, hoe kan het ook anders, een ijsco. Ook hangen er slingers bovenaan en op de achtergrond dwarrelen allemaal ijsjes. Het ziet er vrolijk uit. Alleen door de titel Foodtruck Fiasco Fiësta, die in gele letters tussen de slingers en de Foodtruck staat, krijg ik een andere indruk…..

Het verhaal

Bertina, die eigenlijk door vrienden altijd Tinus wordt genoemd, heeft besloten dat ze klaar is met studeren. Ze heeft zich op twee studies gestort nadat haar relatie met haar jeugdliefde niet verder opbloeide. Voor deze twee studies heeft Tinus zich altijd uit de naad gewerkt. Maar ze heeft nu bedacht dat ze met een Foodtruck festivals gaat bezoeken. Via Marktplaats heeft Tinus er eentje op de kop getikt en is ze superblij wanneer ze met haar Foodtruck op weg is naar huis, totdat haar retrotruck na een paar kilometer ermee ophoudt. Tinus is wanhopig en belt de enige die haar kan helpen. Laat dit nu net haar enige grote liefde zijn die ze ooit heeft gehad.

Voor hun beiden is het een ongemakkelijke ontmoeting maar toch weten Mats en Tinus een afspraak te maken. Mats helpt Tinus met het repareren van de Foodtruck en zij bouwt een professionele website voor zijn garagebedrijf. Nu ze elkaar weer regelmatig zien voelt het weer vertrouwd ondanks dat er 6 jaar tussen zit.

Mijn mening

Onlangs zag ik een foto van Saskia M.N. Oudshoorn via sociale media langskomen waar ze opstaat met al haar boeken die ze in de afgelopen 10 jaar heeft geschreven! Van deze auteur heb ik al wel thrillers gelezen maar deze Foodtruckserie, die al een tijdje in mijn boekenkast staan, nog niet. Hoogste tijd om ze voor ‘De week van Saskia M.N. Oudshoorn’ te lezen en te recenseren.

Wat een heerlijk verhaal is ‘Foodtruck Fiasco Fiësta’. De auteur heeft door haar schrijfwijze ervoor gezorgd dat Tinus en Mats bij mij als levensechte personages overkomen. Daarnaast is hun gedrag in bepaalde situaties zo herkenbaar en realistisch. De spanning is tussen Tinus en Mats op een gegeven moment zo hoog dat ik het enorm met hen te doen had. Ik had even zoiets van het zal toch niet? Op dat moment heb ik me echt moeten bedwingen om niet het laatste hoofdstuk te lezen. Ik doe dat nooit en dus nu heb ik dit nu ook niet gedaan. En met die keuze ben ik maar wat blij.

In ‘Foodtruck Fiasco Fiësta’ komt ook een personage voor waarvan ik pukkeltjes in mijn nek krijg. Wat een ongelofelijk vervelende over het paard getilde personage, wat een ….. (vul daar zelf maar een lelijk woord in tijdens het lezen van deze feelgood).

Wat ik enorm goed vind van Saskia M.N. Oudshoorn dat ze in ‘Foodtruck Fiasco Fiësta’ onderwerpen heeft verwerkt die niet altijd makkelijk bespreekbaar zijn. Door ze in dit verhaal te verwerken kan dit een opening zijn voor het bespreken ervan.

Door het lezen van ‘Foodtruck Fiasco Fiësta’ ben ik me ervan bewust geworden dat ik meer uit mijn eigen boekenkast moet gaan gelezen. Hier liggen het tweede deel ‘Funky Foodtruck’ en het laatste deel ‘Foodtruck on fire’ al klaar om gelezen te worden. Want jullie snappen natuurlijk wel dat ik die zo snel mogelijk wil lezen!

‘Foodtruck Fiasco Fiësta’ krijgt van mij 4,5 sterren.

Meer recensies van Boek2Musch