Het perfecte gezin (4,5 sterren)
Op de cover zie ik een vrijstaand huis dat zich in een glazen doos bevind. De rand is goudkleurig en er zit een enorme barst in het glas. Of het hier om Het perfecte gezin gaat, betwijfel ik. Zeker omdat ze allemaal een groot geheim blijken te hebben. Dat klinkt erg mysterieus…. Snel beginnen met lezen.
Het verhaal
Oscar, de rijke vastgoedmagnaat, is alweer een tijd getrouwd met de 30 jaar jongere Caro. Op een dag verhuizen samen met hun 17 jarige dochter Violet van Amsterdam naar de provincie. Ze maken al snel kennis met hun naaste buren Joyce, Calvin en hun dochtertje Kate. Caro is druk bezig in de keuken wanneer er een baksteen door het raam wordt gegooid en Caro op een haar na mist.
Tijdens de eerste paar weken gebeuren er allerlei dingen waardoor de spanning tussen Caro en Oscar om te snijden is. Wanneer Violet ineens spoorloos uit de tuin verdwijnt, komen Caro en Oscar pas echt in een hel terecht. Ze zijn op elkaar aangewezen en zullen op alle vragen van de politie een betrouwbaar antwoord moeten geven. Het wordt voor hen beide steeds lastiger om de geheimen verborgen te houden.
Mijn mening
Jemig wat een proloog heeft Marieke Damen bedacht voor deze thriller! Ik krijg er kippenvel van. Ik zit dan ook onmiddellijk op het puntje van mijn stoel. Een heel ander begin dan haar vorige thriller Onbreekbaar.
In ‘Het perfecte gezin’ zijn er verhaallijnen van verschillende personages die in het heden en twintig jaar geleden afspelen. Hoe de dominante Oscar tegen Caro doet en daar hun dochter ook in mee trekt, krijg ik pukkeltjes van in mijn nek. Bah wat een irritante man. En Caro wil ik wel een schop onder haar achterwerk verkopen, dat ze dit allemaal accepteert, pffft. Door een heftige gebeurtenis blijft een bepaald geheim niet langer verborgen en krijgt het verhaal een totaal andere wending. Het verandert een heleboel en dit heeft een behoorlijke impact op Caro. Het verleden begint het heden van de personages in te halen… en niet die alleen van Caro. De auteur heeft de personages enorm goed uitgewerkt.
De auteur heeft mij met sommige heftige situaties weten te raken, wat ze heeft me zelfs omver geblazen. Ze heeft me zeker aangenaam verrast met de totaal onverwachte wendingen die uit die gruwelijke gebeurtenissen voortvloeien. En dan die ontknoping…Wauw! Ik heb er van genoten.
Door Marieke Damen haar beeldende, vlotte schrijfstijl en het gebruik van korte hoofdstukken leest ‘Het perfecte gezin’ als een trein. Binnen 24 uur had ik het boek uit!
‘Het perfecte gezin’ krijgt van mij 4,5 sterren.
Het verhaal
Mijn mening
‘Het perfecte gezin’ krijgt van mij 4,5 sterren.