Een kentering verandert alles.....
Wat heeft de cover van het boek Rewitched prachtige kleuren en dan die sprayed edges…. Er is zelfs een afbeelding van een kat in verwerkt, echt schitterend! Naast al dit moois heb ik zeker verwachtingen van deze feelgood waar magie een belangrijk onderwerp is. Ik ben echt nieuwsgierig naar dit verhaal.
Het verhaal
Belladonna (Bella) Blackthorn werkt met veel plezier in de boekenzaak Lunar Books in Londen. Ze kan echt haar ziel en zaligheid erin kwijt, tenminste als haar vervelende en veeleisende baas haar met rust laat. Ze wordt af en toe niet goed van die man. Om de tijd die hij haar kost moet ze soms gebruik maken van haar grote geheim. Een geheim die ze voor velen verborgen houdt. Bella heeft er bewust voor gekozen om de magische krachten die ze bezit op een laag pitje te zetten en deze niet te perfectioneren. Dan hoort Bella dat ze op haar 30e verjaardag een test moet doen waarbij ze haar magische krachten voorgoed kwijt kan raken.
Bella krijgt van het coven de hele maand oktober de tijd om te bewijzen dat ze een heks is die weet hoe ze met haar magie om moet gaan. Voor Bella is het duidelijk dat ze het allemaal niet alleen kan. Onverwacht krijgt ze een mentor en hulp van de vrouwen in haar leven. Van de beveiliger, die heeft gezworen haar met zijn eigen leven te beschermen, krijgt Bella de zenuwen….
Mijn mening
‘Rewitched’ van Lucy Jane Wood is een verhaal waarvan de eerste helft van het boek wat mij betreft allemaal wat minder gedetailleerd mag. De feelgood komt mij te langzaam op gang en ik kan mijn aandacht er niet goed bijhouden. Op een gegeven moment vind ik ‘Rewitched’ zelfs saai en twijfel ik echt of ik dit boek wel uit wil lezen. Omdat ik al over de helft van het verhaal ben besluit ik om verder te lezen.
Achteraf ben ik blij dat ik dit besluit heb genomen want onverwachts gebeurt er iets dat er voor zorgt dat er een totale kentering komt in het verhaal, héhé de spanning stijgt! De magie neemt toe waardoor er van alles gebeurt in de tweede helft van deze feelgood. Mijn aandacht verslapt geen enkel moment meer.
Bella krijgt heel wat voor haar kiezen, ze moet hard werken om haar krachten te ontwikkelen. Ze is niet te genieten. Door de zware beproeving ontwikkelt Bella haar personage wel en dat vind ik altijd fijn om te lezen. Daarnaast is er een personage die ik vanaf het begin wat minder vertrouw of dat terecht is of niet… Het personage heeft mij in ieder geval behoorlijk verrast.
Een feelgood zou geen feelgood zijn wanneer het de lezer geen fijn gevoel geeft en dat doet het verhaal ‘Rewitched’ zeker vanaf het moment dat een personage zich wat intensiever met het leven van Bella gaat bemoeien. De magische wereld eist veel van Bella, en of zij blij is met die bemoeial…..:-)
De auteur heeft met de tweede helft van het boek veel goed gemaakt. In tegenstelling tot de eerste helft van het boek vloog ik door de hoofdstukken heen. De eerste helft heb ik in tussenpozen gelezen en na 3 dagen kwam de versnelling er in door de eerder genoemde gebeurtenis. De rest van het verhaal heb ik binnen een dag uitgelezen.
‘Rewitched’ krijgt van mij 3 sterren.
Het verhaal
Mijn mening
‘Rewitched’ krijgt van mij 3 sterren.