De ijzersterke proloog grijpt mij gelijk bij mijn keel!

Boek2Musch 11 december 2025
Wat kijken de ogen die op deze cover staan mij indringend aan! Ik vind de wijze waarop de titel daarom heen is verwerkt, heel goed gedaan. En dan die quote….wow! Echt een thrillercover waar ik niet om heen kan.

Het verhaal
Duistere geheimen worden onthuld wanneer privédetective Robin Pauwels en haar assistent Kevin aan de slag gaan met de opdracht om uit te zoeken waar de vermiste zakenman Gabor Szteenlov is gebleven. De indruk van Robin was dat dit een simpele klus zou zijn die ze samen snel op zouden lossen, maar schijn bedriegt.

Kevin wordt regelmatig door zijn traumatische verleden uit zijn slaap gehouden. Wanneer hij verneemt dat er een dakloze jongeman verdwenen is, wil hij die zaak oplossen. Hoe verder Kevin in de vermissingszaak duikt komt hij erachter dat de twee zaken met elkaar te maken hebben. Kunnen Robin en Kevin de waarheid op tijd onthullen? Of wordt alles in de doofpot gestopt? Welke kant de onderzoeken ook op gaan, zonder gevaar zullen deze niet zijn.

Mijn mening
De proloog die Petra Spark voor ‘Achter haar Schaduw’ heeft bedacht, heeft mij omver geblazen! Wat een angstaanjagende gebeurtenis en zo goed verwoord, het grijpt me gelijk bij mijn keel!

Door deze ijzersterke proloog trekt de auteur mij gelijk het verhaal in. Ik ben en blijf vanaf de eerste tot aan de laatste bladzijde gefascineerd over wat er allemaal wel niet gebeurd in ‘Achter haar schaduw’. Had ik anders verwacht? Eigenlijk niet want tijdens het lezen van de psychologische thrillers Kansloos en De Patiënt heeft de auteur mij ook van de spanning constant op het puntje van mijn stoel laten zitten. Net zoals toen zorgt ze er nu ook weer voor dat het verhaal in mijn hoofd blijft ronddwalen. Zeker op de momenten dat ik het boek weg heb moeten leggen in verband met andere verplichtingen.

‘Achter haar schaduw’ speelt zich voor het grootste deel af in 2025. Af en toe neemt de auteur me mee naar een gruwelijke gebeurtenis dat op 2 juli 1993 heeft plaatsgevonden. Van die gebeurtenis slaat de kou me om het hart….

De personages van privédetective Robin en haar assistent Kevin vind ik erg goed uitgediept. Wat ik erg kan waarderen is dat ze van de auteur allebeide wel een bijzondere eigenschap hebben meegekregen. Het is ook mooi om te lezen dat ze goed van elkaar weten wat ze aan elkaar hebben en dat ze elkaar in het werk aanvullen. Dat is maar goed ook, want waar ze in ‘Achter haar schaduw’ mee confronteert worden is niet misselijk….

Petra Spark heeft voor haar thriller, waarin de zucht om macht absoluut aanwezig is, een aantal wendingen bedacht die ervoor hebben gezorgd dat ik na het lezen van de ontknoping van ‘Achter haar Schaduw’ sprakeloos ben. Wat ontzettend goed bedacht.

‘Achter haar schaduw’ krijgt van mij 5 dikverdiende sterren.

Meer recensies van Boek2Musch