Als je denkt te weten hoe het zit……. denk dan nog maar een keer
Op de boeiende cover van de nieuwste thriller Spiegelbeeld, geschreven door Jimmy Cams valt naast de scherven veel te ontdekken. En dat stopt niet op de voorkant van het boek. Wanneer ik lang naar het boek kijk, vraag ik af: is dat echt wat ik denk dat het is….. ik krijg al gauw het idee dat mijn fantasie met me op de loopt gaat. Het boek oogt behoorlijk duister, dat belooft wat.
Het verhaal
Noah heeft Luna enthousiast gemaakt om samen met hem in een oud landhuis te gaan wonen. Hij is alleen vergeten erbij te vertellen dat het huis nogal in vervallen staat verkeert. Gelijk wanneer Luna een voet over de drempel zet, wordt ze overvallen door een beklemmend gevoel. Ook de schimmige gangen en kamers maken haar onrustig. Na een aantal dagen voelt ze zich nog steeds ongemakkelijk in het huis, het geeft haar absoluut geen thuis gevoel. Dit wordt ook versterkt door de afwezigheid van Noah. Luna wil meer weten over het oude landhuis en gaat op zoek naar het verleden ervan. Luna vraagt zich regelmatig af waar Noah toch heen gaat, vertelt hij haar de waarheid wel. Wat is er allemaal gebeurd in dit huis waar ze nu wonen. Zijn ze wel eerlijk tegenover elkaar en tegen zichzelf? En durven zij zichzelf wel een spiegel voor te houden?
Mijn mening
De boeken van Jimmy Cams zijn mij niet vreemd. Ik mocht al eerder Verkorenen en Primeur recenseren en heb me met die twee thrillers prima vermaakt. Voor zijn nieuwe thriller ‘Spiegelbeeld’ werd een blogtour georganiseerd en daar mocht ik aan mee doen. Nu vind ik het altijd heel bijzonder en een hele eer wanneer ik gevraagd word om mee te doen aan een blogtour. Als het verhaal mij aanspreekt doe ik zeker graag mee. Aangezien ik nu deze recensie deel zegt dat volgens mij al genoeg:-)
Jimmy Cams heeft mij echt versteld laten staan met zijn nieuwe boek, dat dit keer een psychologische thriller is. Mijn hemel, wat een onverwachte gebeurtenissen, onthullingen én gruwelijke misdaden. Onthullingen die ik in de verste verte niet heb zien aankomen. De auteur heeft me verschillende keren op het verkeerde been gezet. Ik was op een gegeven moment echt even het spoor bijster.
En dan de personages! De complexiteit spat er vanaf. Ik denk dat voor het uitdiepen van zijn personages heel wat research aan vooraf is gegaan. De karakters zijn goed uitgewerkt. Door de vlotte schrijfstijl leest de bloedstollende psychologische thriller, ondanks alle heftigheden die erin voorkomen, als een tierelier.
‘Spiegelbeeld’ bestaat uit drie delen waarin het verleden en heden op een vloeiende wijze in elkaar overlopen. Dan blaast de auteur me gigantisch omver met een ongelofelijk dramatische bloedstollende daad. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft Jimmy Cams als uitsmijter een toetje bedacht waarbij het vuurwerk niet is vergeten! Ik ben er helemaal stil van.
‘Spiegelbeeld’ kan ik alleen maar 5 hele vette sterren geven!