Een vleugje citroen, en een snufje liefde
Mirjam Mieserius kennen we inmiddels allemaal wel. Met haar Bestemming Parijs-serie heeft ze al vele harten veroverd, en dat van mij is daar zeker één van. Al moet ik eerlijk bekennen dat het laatste deel nog steeds op mijn wish list staat. Met De citroen op de taart won Mieserius de Zin in Feelgood-schrijfwedstrijd. Het boek stond al jaren (iets met te weinig tijd) op mijn e-reader, dus werd het de hoogste tijd om ook dit verhaal eindelijk te gaan lezen.
Het verhaal draait om Maria, een kookboekenschrijfster. Na het succes van haar eerste kookboek blijft ze met een gebroken hart achter wanneer haar verloofde Paul haar verlaat. Inspiratie voor een nieuw boek is dan ook ver te zoeken. Haar uitgever Lucy stuurt haar daarom naar Zuid-Frankrijk om daar nieuwe ideeën op te doen. Maar al snel ontdekt Maria dat er meer te vinden is dan alleen culinaire inspiratie. Ze ontmoet de charmante schatzoeker Thom, en dan is er nog de mysterieuze chef die plotseling taartjes voor haar deur achterlaat, taartjes waar haar smaakpapillen week van worden…
Met dit boek waan je je echt even in Zuid-Frankrijk. De beschrijvingen van de zon, het dorpje en de heerlijke taartjes doen het water in de mond lopen. Mirjam schrijft met een vlotte, warme pen, en haar stijl leest heerlijk weg. Omdat het om een novelle gaat, is het verhaal helaas alweer voorbij voordat je er erg in hebt, maar dat maakt het juist zo’n perfecte feelgood voor tussendoor. Misschien soms een tikkeltje voorspelbaar, maar precies zoals feelgood hoort te zijn: licht, hartverwarmend en vol charme.
Dus: hou je van Frankrijk, van de liefde en van verrukkelijke taartjes? Reis dan met Maria mee naar Zuid-Frankrijk. Ik weet in ieder geval zeker dat ik ook haar volgende avontuur: met een vleugje citroen, niet aan me voorbij laat gaan!
“Een verhaal dat smaakt naar meer. Zoet, zonnig en met precies de juiste dosis liefde.”