Liefde, vriendschap en een vleugje onrealistisch

Boekenbarones 22 september 2025
Met heel mijn hart was mijn eerste kennismaking met Janneke Spijkerboer, en die is me zeker niet tegengevallen.

Het verhaal draait om Babet, een vrouw die er allesbehalve van houdt om in de schijnwerpers te staan. Toch kan ze geen nee zeggen wanneer haar vriendin Flo haar vraagt om BABS te zijn op haar bruiloft. Vastberaden gooit Babet haar onzekerheden overboord en stort ze zich vol overgave op de uitdaging om de officiële titel te bemachtigen bij de gemeente.

Ondertussen verloopt haar eigen liefdesleven een stuk stroever. Tot ze op een avond in een café een wel heel leuke jongen ontmoet. Helaas is dit sprookje van korte duur: als basketbalspeler vertrekt hij al snel weer naar het buitenland. Bovendien lijkt Flo niet zo gecharmeerd van hem…

Het resultaat is een luchtige feelgood vol humor en romantiek. Hoewel sommige gebeurtenissen wat onrealistisch aanvoelen, weet het verhaal toch te vermaken en je even helemaal mee te nemen. Perfect leesvoer om in een paar uurtjes bij weg te dromen.

“Een luchtige feelgood die je met een glimlach laat wegdromen''

Meer recensies van Boekenbarones

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!