Kerst op de Carolinahoeve
Kerst op de Carolinahoeve is het eerste boek dat ik lees van Tamara Onos. Hoewel er al langer een paperback van haar ongelezen in mijn boekenkast staat, was dit het perfecte moment om kennis te maken met haar schrijfstijl. December en een kerstverhaal zijn immers een ideale combinatie.
In dit verhaal volgen we Esther, die haar zus Linda bezoekt op de sfeervolle Carolinahoeve. Wat een gezellig weerzien had moeten worden, krijgt echter een onverwachte wending wanneer blijkt dat Linda van de trap is gevallen en een gebroken been heeft. Met de feestdagen in aantocht, en vooral de belangrijke kerstmarkt, dreigt de toekomst van de hoeve op het spel te staan. De inkomsten zijn hard nodig om alles draaiende te houden. Esther besluit haar eigen werk tijdelijk opzij te zetten en haar zus te helpen. Gelukkig hoeft ze het niet alleen te doen, want al snel verschijnen er een aantal charmante mannen die hun hulp aanbieden. Is dit puur toeval, of speelt er meer?
Het verhaal is luchtig en vlot geschreven, met fijne humor, een vleugje romantiek en een heerlijk winterse setting. De tussendoor verweven Instagram-berichten geven het verhaal een moderne en frisse touch en zorgen voor extra dynamiek. Kerst op de Carolinahoeve is daarmee een warme feelgoodroman die perfect past bij een dekentje, een kop thee en de kerstsfeer.
“Een hartverwarmend kerstverhaal vol romantiek, humor en winterse gezelligheid, precies wat je zoekt in december.”