Kleine helden, grote avonturen!
Toen er een leesclub werd georganiseerd voor ‘Kareltje’, heb ik mij samen met mijn zoon van 8 meteen opgegeven. Hij is groot fan van ‘De Krieps ‘van Kevin Hassing en was dan ook dolenthousiast toen er opnieuw een boek van deze auteur op de mat viel.
Wat hij ervan vond?
“Ik vond het een geweldig leuk boek. Het leukste boek dat we nu in huis hebben! Mama, geef het maar 5 sterren!”
En eerlijk is eerlijk: ik snap heel goed waarom. ‘Kareltje’ zit boordevol humor. Oké, het jongetje dat in zijn blootje rondrent scoorde hier thuis ook bijzonder goed ;). De woordgrappen en de speelse humor zijn kenmerkend voor Hassing en vormen inmiddels een stijl die wij na meerdere boeken enorm zijn gaan waarderen.
Maar Kareltje is meer dan alleen grappig. Het verhaal heeft meerdere lagen en raakt thema’s als angsten overwinnen, vriendschap en pesten. Daarmee bevat het boek waardevolle boodschappen, niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen die daar soms best nog iets van kunnen leren.
In het verhaal maken we kennis met Kareltje en Hinkelien, twee hoofdpersonages die samen met hun ouders in een woonwagen van stad naar stad trekken. Overal waar ze komen ontmoeten ze nieuwe mensen en belanden ze in een nieuw avontuur.
Ik kan je dan ook alleen maar van harte aanraden om samen met Kareltje en Hinkelien op avontuur te gaan. Een boek om samen te lezen, samen te lachen en samen van te genieten.
‘’Achter de grapjes schuilt een verhaal over moed, vriendschap en jezelf durven zijn.’’
Wat hij ervan vond?