Pageturner!

Boekenbarones 09 december 2025
Wauw! Jeany heeft me met dit verhaal volledig omvergeblazen. Met ‘Volmacht’ toont ze overtuigend aan dat haar plek binnen het thrillergenre meer dan verdiend is. Ik had het voorrecht dit verhaal al in de proefleesfase te mogen ontdekken, en mijn enthousiasme toen is alleen maar overtroffen door het uiteindelijke resultaat.

Het verhaal is strak opgebouwd: spannend, meeslepend en perfect gedoseerd. Bijloo weet de sfeer feilloos neer te zetten, waardoor ik continu benieuwd was naar de volgende wending. Soms wilde ik zelfs niet stoppen met lezen, precies het effect waar je als lezer op hoopt: volledig meegesleurd worden in iemand anders wereld.

Volmacht volgt Carmen, die al haar hele leven ziek is. Uit pure wanhoop gaat ze op zoek naar een uitweg voor haar lijden en komt zo terecht bij ‘de verlosser’. Vanaf het moment dat ze met hem in zee gaat, verandert alles: voor het eerst gloort er weer hoop. Maar de vraag is of ze nog op tijd is om aan de gemaakte afspraak te ontsnappen.

Hoewel het verhaal kort is, voelt het compleet. Sterker nog: wat mij betreft had het best nog wat langer mogen duren. De afwisseling tussen de perspectieven van Carmen en de verlosser geeft een helder en intrigerend beeld van de beweegredenen van beide personages.

Volmacht is een verhaal dat nog lang blijft nazinderen. Chapeau!

“Bijloo bewijst met Volmacht dat je geen dikke thriller nodig hebt om een mokerslag uit te delen.”

Meer recensies van Boekenbarones