Een zomers afscheid
Met L’amour aan de Côte d’Azur neemt Mirjam Mieserius afscheid van een serie die vanaf het begin voelt als een warm welkom. Dit laatste deel is een heerlijk, zonnig slot waarin vriendschap, liefde en persoonlijke groei nog één keer samenkomen, en dat doet ze met verve.
Het is een feestje om te zien hoe Sophia, Lizzy en Chloe zich door de hele serie heen hebben ontwikkeld. Hun band voelt oprecht en vertrouwd, waardoor het bijna voelt alsof je afscheid neemt van goede vriendinnen. In dit deel verruilen ze het romantische Parijs voor een mini-roadtrip naar de Côte d’Azur, waar Sophia’s vader gaat trouwen.
Lizzy, altijd in voor gezelligheid, kijkt enorm uit naar de bruiloft. Maar eenmaal aangekomen slaat haar stemming om. Sophia voelt de stress stijgen wanneer blijkt dat ze voor meer gasten moet koken dan gepland. Gelukkig krijgt ze onverwachte, en zeer aangename, hulp in de keuken. Chloe ontvangt ondertussen een verontrustend telefoontje dat de toch al complexe relatie met haar moeder verder onder druk zet.
Zoals we van Mirjam Mieserius gewend zijn, lees je ook dit boek in één ruk uit. De korte, vlotte hoofdstukken en de afwisselende verhaallijnen van de drie vriendinnen zorgen ervoor dat geen enkel moment verveelt. Van mini-cliffhanger naar mini-cliffhanger vlieg je door het verhaal heen, tot je ineens beseft dat dit echt het einde is, en dat voelt toch een beetje weemoedig.
L’amour aan de Côte d’Azur is een warm, romantisch en liefdevol afscheid van een serie die je met een glimlach achterlaat.
“Mirjam Mieserius sluit haar serie af zoals ze begon: warm, sprankelend en met personages die je niet zomaar loslaat.”