In ‘De eekhoorn legt een ei en andere fabels’ lees je vijftien verhalen waarin dieren de hoofdrol hebben; ook wel fabels genoemd. Janneke Schotveld heeft er een heel leuk en fijn kinderboek van gemaakt. De verhalen hebben een mooie lengte om voor het slapengaan voor te lezen óf om ze al zelf te lezen. Ideaal!

Elke fabel kent een wijze les in het verhaal. De ene keer vind je deze les aan het einde van het verhaal; de andere keer komt deze tussendoor al voorbij. Leuk dat de auteur dat zo afwisselend heeft gedaan. Daarmee heeft Schotveld leuke én leerzame verhalen geschreven. De illustraties van Noëlle Smit vormen een mooie aanvulling bij iedere fabel. Daardoor gaat het net nog wat meer leven voor de jonge doelgroep.

Het leuke aan ‘De eekhoorn legt een ei en andere fabels’ is de humor die erin verwerkt zit. Deze humor is zowel voor het jonge publiek als voor volwassenen leuk om te lezen. Het is daarmee ontzettend leuk om dit boek voor te lezen. Samen met je (klein)kind kun je lekker even lachen en genieten tijdens het (voor)lezen van dit boek. Heerlijk!

Reacties op: Prachtig boek

9
De eekhoorn legt een ei - Janneke Schotveld
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken