Historische roman over sterke vrouwen met geheimen..;)

In het vervallen vrouwenpension Briarwood House wonen diverse vrouwen, elk met hun eigen geheimen en uitdagingen. De komst van de mysterieuze weduwe Grace March brengt hen samen tijdens wekelijkse diners op zolder, waar vriendschappen ontstaan. Wanneer een gewelddadige gebeurtenis het huis opschudt, moeten de vrouwen bepalen wie werkelijk te vertrouwen is.

Vijf vrouwen, vijf geheimen, dit sprak mij zo enorme aan dat ik dit boek moest lezen! Het verhaal begint al goed, meteen met het incident.
Heel uniek, het huis verteld het verhaal, dit zijn dan ook korte hoofdstukken. De overige hoofdstukken komen de vrouwen aan het woord en gaan we terug in de tijd. Hier krijg je als lezer meer diepgang in de bewoners van het huis, hun complexiteit en geheimen. Hierdoor merk je dat ze stuk voor stuk sterke vrouwen zijn die het nodige hebben meegemaakt. Wel vond ik deze hoofdstukken erg lang, persoonlijk ben ik meer van de korte hoofdstukken.

De schrijfstijl van Kate is beeldend te noemen, ze weet feilloos de historische details mooi te verwoorden, je waant je als lezer even in de jaren ‘50.
Ook heel leuk was dat er ook meerdere recepten in de hoofdstukken zijn toegevoegd, ik heb ze (nog) niet gemaakt maar zeker het proberen waard!

Ik ben dan ook nieuwsgierig naar meer werk van Kate, of ze in andere boeken ook een uniek concept weet neer te zetten!

‘De briar club’ is een historische roman met vrouwelijke vriendschappen, geheimen en een vleugje mysterie.

@uitgeverijdefontein dankjewel voor dit recensie-exemplaar.

Meer recensies van Boeken.van.chayenne