Pakkende thriller!

Boeken.van.chayenne 25 augustus 2025
Matthew Blake eerder bekend van ‘Anna O.’ levert met ‘De moord in kamer 11’ opnieuw een meeslepende thriller af waarin heden en verleden op indringende wijze samenkomen.

De Canadese geheugenexpert Olivia Finn krijgt te maken met een schokkende onthulling van haar grootmoeder Joséphine, die in een verpleeghuis verblijft. Op hoge leeftijd bekent Joséphine dat zij in 1945 in het Parijse Hotel Lutetia een moord heeft gepleegd. Omdat haar oma aan dementie lijdt, denkt Olivia eerst dat dit een verwarde herinnering is. Toch wijzen hotelarchieven uit dat er vroeger daadwerkelijk een vrouw is gestorven in kamer 11. Vastbesloten de waarheid boven tafel te krijgen, begint Olivia haar onderzoek. Al snel ontdekt ze dat er mensen zijn die alles op alles zetten om het verleden verborgen te houden. Wanneer er in het heden opnieuw doden vallen, wordt duidelijk dat de gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog nog steeds dodelijke gevolgen hebben. Het wordt een mysteries spel waarbij ze haar eigen leven op het spel zet.

Matthew Blake schrijft opnieuw een spannende thriller. De historische momenten wijzen erop dat hij zich hierin heeft verdiept.
We lezen uit verschillende perspectieven en duiken ook terug in de tijd, hier kan ik altijd wel van genieten.
Het beladen decor van Hotel Lutetia geeft het verhaal authenticiteit en sfeer, terwijl de combinatie van familiegeheimen, herinneringen en morele dilemma’s het boek een psychologische diepgang verleent. Deze combinatie vond ik heel leuk en wist dan ook echt mijn aandacht erbij te houden.
Ondanks dat het een thriller is vind ik dat het ook goed onder een roman geplaatst kan worden…

Dankjewel harper collins!

Meer recensies van Boeken.van.chayenne