Een heel mooi debuut!
‘Dan ga ik je zoeken mama, mijn hele leven!’
De 24-jarige Elena is op 4 jarige leeftijd geadopteerd door Cees nadat haar moeder is overleden. Ze wordt met de dag nieuwsgieriger naar haar biologische moeder, waarom zij haar heeft afgestaan. Op een dag geeft Cees haar een koffertje afkomstig van haar moeder. Door het openen van het koffertje besluit Elena op onderzoek uit te gaan. Ze gaat naar Sicilië om de waarheid te achterhalen. Ze ontmoet daar een jongen die een vreemde opmerking maakt, die blijft knagen aan Elana. Gaat Elena de waarheid achterhalen? En keert ze nog veilig terug naar Nederland?
Van Steven heb ik de kans gekregen om dit pareltje te mogen lezen, mijn dank hiervoor!
Het boek begin met Elena en een situatie wat op een ongeluk lijkt. Meteen heeft het mijn nieuwsgierigheid gewekt; wat is hier aan de hand? We leren Elena kennen als een 24-jarige met veel vragen over haar adoptie, enerzijds is ze gelukkig maar toch mist ze wat in haar leven.
De schrijfstijl is erg prettig met poëtische componenten. De korte hoofdstukken, vanuit verschillende perspectieven, met wisselende wendingen maken dat je door blijft lezen. Wel moest ik even wennen vanuit wie de hoofdstukken beschreven werden maar dat had ik snel in de gaten. Ik heb dit verhaal dan ook in één avond verslonden.
De spanning loopt op wanneer we te maken krijgen met Matteo, iets zei me al.. dit klopt niet.. Steven weet goed met die spanningsboog om te gaan, er blijft van alles gebeuren in de reis van Elena.
Steven haalt meerdere maatschappelijke thema’s aan; adoptie, vluchtelingen, wraak en gevaar. Ze worden allen met respect op een fijne manier beschreven.
Steven Clarysse levert met zijn debuut een sterke mix van emotie, familiegeschiedenis en spannende thrillermomenten. De emotionele reis van Elana voelt authentiek. Een prachtige, meeslepende en ontroerende roman, op zoek naar haar biologische moeder.