Heerlijke feelgood met actuele thema’s

Boeken.van.chayenne 14 september 2025
Vlinders en violen is het tweede deel van de serie Op de volkstuin en brengt je terug naar De Groene Meander, een volkstuin waar Tess vijftien jaar geleden voorgoed afscheid van nam of dat dacht ze…

Tess leidt nu wat men noemt een “perfect leven”: ze is accountant, woont in Utrecht in een hip appartement, alles ogenschijnlijk koek en ei. Maar als haar vader ziek wordt, keert ze terug naar de volkstuin die haar zoveel pijn bezorgd heeft. Een tuin vol herinneringen, oude emoties, en niets is meer zoals het lijkt. En dan is er Rayan ooit irritant, nu opeens opvallend charmant. Die combinatie van verleden dat terugkeert, schuldgevoel, gemiste kansen én mogelijk nieuwe liefde maar ook van spanning en zorgen.

Tess een geloofwaardig personage: ze worstelt met haar verleden en geheimen, en haar terugkeer voelt menselijk en eerlijk, soms pijnlijk zelfs. Rayan vormt de perfecte tegenhanger, omdat hij veranderd is maar toch vragen oproept, waardoor hun relatie zowel nieuwsgierig maakt als romantische spanning toevoegt.
Thema’s als familie en rouw komen voorbij. Het omgaan met rouw… toch is het op een fijne manier geschreven. Het verhaal voelt echt en levendig. Daarnaast zorgt verbeelding ervoor dat je jezelf even op de Groene Meander waant.
Ik vond het ook heel leuk dat er ook oude personages in voorkwamen.. Ik heb gelachen om de grappige situaties, en geslikt toen ik las hoe moeilijk Tess het had.

‘Vlinders en violen’ is een fijne, luchtige roman met genoeg diepgang om je te raken!

Ondanks dat dit voorlopig het laatste deel is, hoop ik toch dat er nog spoedig een deel 3 uitkomt!

Meer recensies van Boeken.van.chayenne