Wat doe jij met geheimen van colleaga’s!
Dorien werkt als redactiesecretaresse, haar vriend Jakob heeft bij hetzelfde bedrijf een leidinggevende functie. Wanneer het bedrijf mensen moet gaan ontslaan en Dorien eigenlijk wegmoet krijgt ze een aanbod. Of ontslag, of ze moet haar collega’s bespioneren. Ze krijgt van IT de autorisatie. Dorien kan alle gesprekken en mails lezen, maat wilt ze wel alles lezen? Ze komt veel over haar collega’s te weten. Zo ook dat er iemand een oogje heeft op haar Jakob. Kan Dorien omgaan met de stress? En is hun relatie hier tegen bestand?
Niet doorvertellen is mijn eerste boek wat ik lees van Kaat de Kock. Ik zag dit boek voorbij komen bij Hamley en zag dat ik me kon opgeven om dit boek vooruit te lezen. Ik aarzelde geen seconde.
De cover sprak mij al erg aan vanwege de kleuren. De quote is zeer pakkend en wekte mijn nieuwsgierigheid.
Mail! En daar zat het ebook in de mail. Ik was zo nieuwsgierig dat ik meteen ben gaan lezen. Ik ben positief verrast.
We lezen het verhaal vanuit Dorien. Haar gedachten en vanuit de ik-vorm. De personages worden fijn beschreven met hier en daar een vleugje humor.
De dialogen van de berichten app zijn duidelijk beschreven, het zijn krachtige dialogen die het verhaal in zijn geheel verrijken. Ik vond het heel leuk om te lezen wat de collega’s allemaal bespraken, en moest met vlagen denken aan mijn eigen werk waar dit ook weleens voorkomt.
Ik heb dit verhaal ervaren als een fijne feelgood met leuke wendingen, weliswaar gedeeltelijk voorspelbaar maar ozo leuk!
De schoonmoeder is realistisch beschreven, wantja niet iedereen heeft een leuke schoonmoeder..;-) Op het moment supreme heb ik echt empathie ontwikkeld voor Dorien! Een heel fijn personage wat sterk uit de verf komt en duidelijk haar eigen grenzen aangeeft verderop in het verhaal. Haar karakter heeft een mooie ontwikkeling meegemaakt.