Psychologisch hoogstandje

Boeken.van.chayenne 09 september 2025
We volgen Iris, die na het verliezen van haar relatie en huis opnieuw houvast probeert te vinden. Wanneer ze door haar collega Charlotte wordt uitgenodigd om tijdelijk in een prachtig oud huis te wonen en voor de oude ‘mamie’ te zorgen, lijkt dat een geschenk uit de hemel. Maar al snel blijkt dat er meer aan de hand is dan een simpele oppasregeling. Mamie lijkt namelijk nauwelijks hulp nodig te hebben, bezoekers duiken op met onverwachte kennis en Iris voelt steeds sterker dat ze deel uitmaakt van een spel waarvan ze de spelregels niet kent.

Mollenhorst schrijft vlot en houdt de spanning strak, al blijven sommige personages wat vlak. Dit hinderde verder niet in het verhaal. Ik werd telkens heen en weer geslingerd, wist op een gegeven moment niet hoe en wat. Toen kwam het plot! Het verhaal laat zien hoe een schijnbaar perfecte oplossing langzaam kan veranderen in een nachtmerrie, en hoe broos vertrouwen eigenlijk is. Toch is dit een meeslepend verhaal dat je in één ruk uitleest, ideaal voor wie houdt van korte thrillers waarin niets is wat het lijkt.

Meer recensies van Boeken.van.chayenne