Eerste deel is een verslavend mooie start van deze serie!

Boeken.van.chayenne 31 augustus 2025
Het verhaal maakt deel uit van de serie Rock & Rolde, als deel 1, gevolgd door De Ervaren Gastheer en De Perfecte Gastheer.

Vier vrienden uit Drenthe kochten samen een chalet in de Zwitserse Alpen. Helaas overlijdt een van hen, Floris, en zijn aanwezigheid blijft invloed uitoefenen op de liefdelevens van de overgebleven drie: Bar, Josh en Maas. Olivia, de andere hoofdpersoon, vlucht uit Bloemendaal en komt tot rust in het chalet. Ze blijkt onder één dak te zitten met een norse boer (Bar), wat leidt tot vonken, spanning én misschien romantiek.

De covers van de drie delen sluiten perfect op elkaar aan!
Het boek begint met een pakkende proloog, waardoor je meteen benieuwd bent naar het antwoord op de vraag: wie heeft dit gedaan?
Het verhaal wordt verteld vanuit Olivia (Ollie, zoals Bar haar noemt) en Bar, waarbij de nadruk vooral op Olivia ligt. Beide personages worden goed uitgediept, en we krijgen ook flashbacks naar het verleden. Alles is vlot en beeldend beschreven, waardoor je het verhaal echt voor je ziet.
Wat ik vooral mooi vond, is de groei die Olivia doormaakt: van diva naar boers meisje, met een overtuigende karakterontwikkeling. Bar leren we kennen als een stoere cowboy die nergens zijn handen voor omdraait totdat hij zijn hart verliest. Zijn geheimen worden stukje bij beetje onthuld.
Spice is ook aanwezig.. dus de rode oortjes kunnen weer tevoorschijn komen!

Ik heb dit verhaal in twee dagen verslonden. Het leest zó gemakkelijk weg dat je telkens wilt doorlezen. Ik was enorm benieuwd welke keuzes Olivia zou maken en wat er precies met Floris is gebeurd.
En dan die cliffhanger… wow! Ik had hem totaal niet zien aankomen. Nu ben ik zó nieuwsgierig naar het vervolg gelukkig hoeven we daar niet lang op te wachten!

Meer recensies van Boeken.van.chayenne