Feelgood met diepgang!
Pearl O’Reilly leeft in een klein Iers dorp en probeert haar wereld overzichtelijk te houden door allerlei regels en rituelen veroorzaakt door haar OCD. Wanneer er onverwachts een liefdesbriefje van een Nieuw-Zeelander opduikt, besluit ze een sprong in het diepe te wagen. Ze reist naar de andere kant van de wereld, op zoek naar vrijheid en misschien ook liefde. Door de OCD verloopt niets volgens plan! Ze heeft nauw contact met haar beste vriendin en haar therapeute. Gaat het Pearl lukken..?
Claire Frances, debuterend auteur en actief als journalist en freelance schrijver, levert met De regels van Pearl een verrassend sterk eerste boek af. Ze schrijft luchtig en humorvol, maar schuwt serieuze thema’s niet. In dit geval geeft ze veel aandacht aan OCD en biedt ze tegelijk handvatten hoe hiermee om te gaan. Juist die combinatie maakt dat Pearl een geloofwaardig en sympathiek personage wordt. Ik leefde intens met haar mee, vooral toen ze op haar trip ging, zo knap geschreven!
De roman leest vlot weg en weet te verrassen met meer diepgang dan je in eerste instantie verwacht. Er zijn echt momenten waarop ik hardop moest lachen, maar ook passages die ontroeren en laten zien hoe veerkrachtig iemand kan zijn. Heel leuk zijn bovendien de WhatsApp-dialogen van Pearl, die het verhaal extra levendig en eigentijds maken. De cover is daarnaast een plaatje en nodigt direct uit om het boek op te pakken.
De regels van Pearl is daarmee een warm, grappig en ontroerend debuut. Pearl is een hoofdpersoon die je door haar kwetsbaarheid én kracht meteen in je hart sluit. Het verhaal combineert feelgood met serieuze thema’s en biedt een mooi inkijkje in hoe het is om met OCD te leven. Een aanrader voor lezers die houden van feelgood met een vleugje diepgang.
Een warm, grappig en ontroerend debuut. Pearl sluit je door haar kwetsbaarheid én kracht meteen in je hart. Feelgood met diepgang, een aanrader!