Lezersrecensie
Hilarische feelgood roman. Heerlijk derde deel van de Nanny op wereldreis serie waarin Cynthia zichzelf weer heeft overtroffen
In 2023 koos Cynthia van de Velde definitief voor MH Books als uitgever. Haar feelgood Dokters, diva’s en driftbuien, het eerste deel van de Nanny op wereldreis serie verscheen als heruitgave en niet lang daarna volgde het vervolg Tweelingen, twijfels en tekeningen. Beide delen mocht ik proeflezen en ik was dan ook blij toen Cynthia me vroeg of ik het derde deel ook wilde proeflezen, ik ben namelijk gek op haar boeken en op deze fantastische serie. Lees met me mee wat ik ervan vond...
De Nanny op wereldreis serie bestaat uit 4 delen, waarvan er tot nog toe 3 zijn verschenen:
Dokters, diva’s en driftbuien (1)
Tweelingen, twijfels en tekeningen (2)
Snot, smetvrees en samenwonen (3)
Het is altijd weer een heugelijk moment als de titel onthuld wordt om te ontdekken wat voor grandioze titel ze nu weer bedacht heeft? En die covers zo mooi, die kleuren en hebben jullie al ontdekt hoe ze in elkaar overlopen? Waanzinnig.
Snot, smetvrees en samenwonen bestaat uit 44 hoofdstukken, geschreven vanuit hoofdpersonage Sjoukje Hoekstra. Het verhaal gaat van start met een heerlijk turbulent humoristisch eerste hoofdstuk, waarin chaos direct weer de boventoon voert, daar zijn we weer hoor! Mijn aandacht is direct gevangen, van stoppen met lezen is (en was al nooit) geen sprake meer, ik zit er gelijk weer helemaal in.
Cynthia van de Velde heeft een geheel eigen hilarische schrijfstijl, waar ik zo van hou. Levendig, fantasierijk, sarcastisch en met geweldige grappige dialogen, op beeldende wijze geschreven zodat je het helemaal voor je ziet, maar altijd met een gevoelige ondertoon waardoor alles in balans blijft en vol vaart.
Hoofdpersonage Sjoukje behoeft geen introductie meer, maar toch Sjoukje Hoekstra in één woord: CHAOS!
'Ze behandelen me alsof ik een of andere wasmachine ben die een week op proef komt en als hij niet bevalt, kan hij weer terug de winkel in.'
Sjoukje laat Frankrijk achter zich om een nieuw avontuur aan te gaan bij de familie Heidenbosch, bestaande uit vader Hendrik, moeder Liesbeth en hun kroost Norbert (7), Rozemarijn (3) en Madelief (1), in Kensington in Londen. Een nieuw gezin met hun eigen bizarre regels, manieren en gewoontes, waarmee ze voor een hele grote uitdaging komt te staan die werkelijk alles overstijgt.
'De rest van de dag, zul je samen zijn met Rozemarijn. Ik verwacht dat ze het niet leuk gaat vinden met je, maar ik zal je een foto van mezelf sturen, zodat je die aan haar kan laten zien als ze me mist.'
Sjoukje is voor het eerst in haar leven in Londen en nog voor ze officieel kennis heeft kunnen maken met haar nieuwe werkgever, zijn de eerste irritaties al zichtbaar. Na wat misverstanden verloopt de kennismaking niet veel beter. Wat een grandioze start. Waar is ze beland? Zal ze direct weer rechtsomkeert maken naar Nederland? Of geeft ze het een eerlijke kans? Het is niet dat ze een betere optie heeft.
'Ik heb inmiddels zoveel zin in een chocoladereep dat ik er een supermarkt voor zou overvallen.'
Kensington wekt verwachtingen, die anders uitpakken dan vooraf gedacht, het huis is een grote overvolle puinhoop, Liesbeth de moeder des huizes heeft smetvrees en houdt er eigenaardige regels op na, die iedereen tot wanhoop drijven, als zien ze dat zelf niet zo. Terwijl Sjoukje haar grenzen probeert af te tasten en haar best doet om te wennen aan haar nieuwe thuis voelt haar ontvangst alles behalve welkom. Verkerend in de hoop dat tijd en afstand haar gebroken hart zal helen, is de realiteit bitterhard. Zowel haar toekomst als haar dromen liggen volledig in puin. Aan letterlijk alles kleeft een herinnering. Hoe vergeet je iemand als je verstand zegt dat het beter is maar je hart daar niet aan mee wil werken?
'De kinderen worden behandeld als een soort porseleinen poppetjes en het verbaast me dat ze niet volledig zijn ingewikkeld in bubbeltjesplastic.'
De familie Heidenbosch zorgt in ieder geval voor afleiding, dat is één ding wat zeker is. Met de omschakeling van prinsessen naar dinosauriërs en een takenlijst waar je bang van wordt. Waar de Opvoedbijbel heilig is en leidend voor iedere stap die genomen wordt. Waar het lijkt alsof elke seconde van de dag vast staat en alles volgens de strikte regels van Liesbeth moet gaan. Duurzaamheid en biologisch verantwoord de sleutelwoorden tot succes zijn. En een snotneus levensbedreigend is. Waar Rust, Reinheid en Regelmaat van levensbelang zijn, naast Regels, Structuur én Controle, allen vastgelegd in een speciale app.
'Nou, zowel met als zonder kinderen zou ik dat waarschijnlijk minstens acht maanden van tevoren moeten aanvragen om geen paniekaanvallen te veroorzaken.'
Vierentwintig uur per dag bereikbaar zijn, een overkill aan absurde regels en een moeder die overal met haar dikke neus bovenop zit en haar kinderen als porseleinen poppetjes behandeld klinkt niet als een werksituatie die warm aanvoelt. Sjoukje heeft moeite met zich aanpassen, in alles denkt dit gezin anders dan haar, hoe doorstaat ze deze onoverbrugbare verschillen? Terwijl haar privacy ver te zoeken is en haar slaapkamer de muffe bezemkast is. Wat een verschil met de vorige gezinnen, waar ze vriendschappen voor het leven heeft gesloten. Vastbesloten om dit tot een succes te maken, ze heeft immers voor meer hete vuren gestaan, moet ze wel eerst haar proeftijd zien door te komen.
'Mijn hart slaat een slag over. De spanning tussen ons is als een dunne draad die met iedere seconde dikker wordt.'
Gelukkig biedt mede nanny Ruby haar een luisterend oor en de welkome afleiding, zodat ze een beetje stoom af kan blazen van haar horror gezin. En heeft ze een héle leuke knappe broer, Aaron voor wie haar hart sneller gaat slaan. Net op het moment dat haar irritatiegrens met rasse schreden wordt overschreden en Sjoukje overweegt alsnog de handdoek in de ring te gooien, dient zich een geniale oplossing aan. Zal Sjoukje de familie Heidenbosch overleven en haar hart verliezen aan Londen en Aaron? Of eindigt het rampzalig en pakt ze weer haar koffers in?
'Nu jij, mama. Het is niet erg. Je kunt het wel.'
Een nieuw land, een nieuwe stad, een nieuw gezin én weer een verrassend nieuw avontuur vol turbulentie. Altijd benieuwd naar wat voor hilarisch Cynthia dit keer weer allemaal bedacht heeft. Ze stelt in ieder geval nooit teleur, dat is één ding wat zeker is.
Aan de boeken van Cynthia kleeft één nadeel; hoe dik ze ook zijn, je hebt ze binnen een mum van tijd weer uit. Zo leuk én vermakelijk zijn ze. Ze staan garant voor lachen, gieren, brullen. Vooral dat laatste is van toepassing op Sjoukje die in haar nieuwe gezin familie Heidenbosch, tot het uiterste gedreven wordt, maar dat geldt andersom ook zo hahaha, dat ze Sjoukje zelf nog niet op staande voet hebben ontslaan mag ook een wonder heten. Een gezin waar drie R-en van levensbelang zijn; Rust, Reinheid en Regelmaat. Maar voor de Heidenboschjes is dat niet voldoende, zij hebben er op het totaalpakket nog een R bovenop geplakt in hun opvoedbijbel waar Regels, Structuur én Controle de boventoon voeren. Het gaat van kwaad naar nóg erger. Waanzin ten top.
Het verhaal gaat direct weer heerlijk van start, daar zijn we weer hoor! In het begin was het nog een beetje zoeken waar Cynthia heen wilde met haar verhaal, maar al snel kwam dat helemaal goed en ging ze helemaal los. Echt weer Cynthia, zo hilarisch geschreven, hoe krijgt ze het verzonnen? Om te gillen zo grappig, moet je eens proberen: een boek van Cynthia lezen 's nachts als iedereen slaapt en je niemand wakker wilt maken. Hoe ga je in hemelsnaam je lach in houden? Echt niet te doen!
Ik heb er weer ontzettend van genoten. Snot, smetvrees en samenwonen heeft geweldige, hilarische goed uitgewerkte verhaallijnen, boeiend van begin tot het eind, die je laten gieren van het lachen. Met stuk voor stuk levensechte en karakteristieke kleurrijke personages. Echt kan er niet gewoon een serie gemaakt worden van deze boekenreeks? Ik gok dat die het geweldig zou doen.
Sjoukje die voor een nieuwe uitdaging komt te staan en het in haar privéleven niet makkelijk heeft, de keuze die ze gedwongen werd te maken is haar niet in de koude kleren gaan zitten, ze worstelt verder en doet haar best om Jesse te vergeten, maar dat lukt niet als er letterlijk aan alles een herinnering kleeft. Familie Heidenbosch bestaande uit wandelende Wikipedia Norbert, een wijsneus en zenuwpatiënt in één. Samen met zijn zusjes Rozemarijn, een temperamentvol maar overgevoelig meisje en zwaankleefaan Madelief. En vader Hendrik Onderbroek, die communicatie niet op zijn lijstje met specialiteiten heeft staan, en moeder Liesbeth Paniek, in iedere hoek schuilt gevaar en de angst voor de grote boze buitenwereld neemt extreme vormen aan. Mede nanny Ruby, de nieuwe vriendin van Sjoukje en haar broer voetbaltrainer Aaron. Zo’n leuke toevoeging aan het verhaal, love them.
Cynthia geeft een nieuwe dimensie aan het mannengriepje en een chips zak zal ook nooit meer hetzelfde zijn na het lezen van dit boek. Wat een heerlijk theater met een hoop dramatiek. De kracht van Cynthia schuilt echt in haar sarcastische humor en de fantastische hilarische dialogen. Maar ook de romance en spice is ze niet vergeten. Ze laat je heen en weer slingeren in het gevoel en waardoor je niet kan kiezen aan wie Sjoukje uiteindelijk haar hart moet verliezen? Aaron of Jesse? Maar Cynthia zou Cynthia niet zijn als er onder al deze humor, niet ook nog een zware, emotionele, droevige, aangrijpende onderlaag verstopt zou liggen. Wanneer angst je leven beheerst. Een ontroerend stuk dat me kippenvel bezorgde en een mooie afronding van het verhaal. De kwetsbaarheid van irritatie, naar grappig, naar bloedserieus, is zo mooi gedaan. Achter iedere lach en gedraging schuilt veel meer dan je vooraf had kunnen bedenken.
De groei en ontwikkeling die Sjoukje en familie Heidenbosch doormaken is prachtig gedaan. Van levensgrote irritaties naar een liefdevolle benadering en wederzijds begrip. Evenals de tweestrijd waarin Sjoukje zich bevind, wegvluchten of blijven? De weg naar zichzelf terug vinden, is schitterend gedaan. Maar OMG die cliffhanger, daar gaat niet iedereen even blij mee zijn ;-) Typisch Cynthia en toch ook weer niet.
Over vriendschap, liefdesverdriet, verder gaan, liefde, conflicten en awkward momenten, oordelen en vooroordelen, leven in angst en het hebben van een angststoornis. Breekbaarheid, bescherming, kind kunnen en mogen zijn, de wereld ontdekken, vertrouwen, loslaten en overwinningen.
Wat is het toch een heerlijke serie, altijd garant voor keihard lachen, maar nooit zonder het ontbreken van een serieuze ondertoon. Ik heb er weer gigantisch van genoten en kijk nu alweer uit naar het volgende deel. Ik hoop ook echt dat het niet bij “maar” vier delen zal blijven. Ondanks dat dit een serie is waar je eindeloos op kunt blijven voortborduren, ander land, andere stad, nieuw gezin, weet Cynthia er toch telkens weer een verrassends nieuws iets van te maken. Deze serie is echt een hit! Waarvoor Cynthia zelf ook bonuspunten verdiend. Met als klapper dit deel, waarin ze verder gaat dan ooit, de randjes van het kunnen opzoekt en je niet meer bij laat komen van het lachen. Echt next level, het wordt echt steeds grappiger. Ik ben ook super nieuwsgierig waar ze ons volgend deel weer mee naartoe zal nemen?
Met Snot, smetvrees en samenwonen heeft Cynthia van de Velde wederom een hilarische feelgood roman neergezet. Waarmee ze zichzelf alweer heeft overtroffen. De serie is echt een hit, waarvoor Cynthia zelf ook bonuspunten verdiend, met als klapper dit deel waarin ze verder gaat dan ooit. Next level en humor to the max. Nieuw land, nieuwe stad, nieuw gezin en een verrassend nieuw avontuur vol turbulentie, Cynthia stelt nooit teleur met haar verhalen, die garant staan voor Lachen, Gieren, Brullen maar nooit zonder serieuze ontroerende onderlaag met kippenvel moment. Van kwetsbaarheid naar hilarische humor om te gillen zo grappig. Vol fantastische dialogen en daarnaast ruimte voor romance en spice. Met goed uitgewerkte verhaallijnen en levensechte karakteristieke kleurrijke personages. Rust, Reinheid en Regelmaat bekrachtigt in een opvoedbijbel vol Regels, Structuur én Controle, waanzin ten top. Met mooie ontwikkelingen en groei en een onverwachte gigantische cliffhanger die vraagt om het héél snel verschijnen van het volgende deel. Kwetsbaarheid, irritaties, vriendschap, liefde, loslaten en overwinningen. Achter iedere lach en gedraging schuilt veel meer dan je vooraf had kunnen bedenken.
Hou jij van feelgood verhalen waarbij je helemaal dubbel ligt van het lachen maar wel met een mooie diepere betekenis achter het verhaal? Dan is de Nanny op wereldreis serie absoluut iets voor jou.
'Snot, smetvrees en samenwonen, hilarische feelgood roman. Heerlijk derde deel van de Nanny op wereldreis serie waarin Cynthia zichzelf weer heeft overtroffen. Een hit van een serie met als klapper dit deel waarin ze verder gaat dan ooit tevoren, humor to the max, lachen, gieren, brullen, maar nooit zonder serieuze emotionele laag. Cynthia stelt nooit teleur. Rust, Reinheid en Regelmaat bekrachtigt in een opvoedbijbel vol Regels, Structuur én Controle, waanzin ten top. Zal Farmer Froukje uit de koeienstal de handdoek in de ring gooien of zal ze haar hart verliezen aan meer dan Londen alleen? Mustread!'
De Nanny op wereldreis serie bestaat uit 4 delen, waarvan er tot nog toe 3 zijn verschenen:
Dokters, diva’s en driftbuien (1)
Tweelingen, twijfels en tekeningen (2)
Snot, smetvrees en samenwonen (3)
Het is altijd weer een heugelijk moment als de titel onthuld wordt om te ontdekken wat voor grandioze titel ze nu weer bedacht heeft? En die covers zo mooi, die kleuren en hebben jullie al ontdekt hoe ze in elkaar overlopen? Waanzinnig.
Snot, smetvrees en samenwonen bestaat uit 44 hoofdstukken, geschreven vanuit hoofdpersonage Sjoukje Hoekstra. Het verhaal gaat van start met een heerlijk turbulent humoristisch eerste hoofdstuk, waarin chaos direct weer de boventoon voert, daar zijn we weer hoor! Mijn aandacht is direct gevangen, van stoppen met lezen is (en was al nooit) geen sprake meer, ik zit er gelijk weer helemaal in.
Cynthia van de Velde heeft een geheel eigen hilarische schrijfstijl, waar ik zo van hou. Levendig, fantasierijk, sarcastisch en met geweldige grappige dialogen, op beeldende wijze geschreven zodat je het helemaal voor je ziet, maar altijd met een gevoelige ondertoon waardoor alles in balans blijft en vol vaart.
Hoofdpersonage Sjoukje behoeft geen introductie meer, maar toch Sjoukje Hoekstra in één woord: CHAOS!
'Ze behandelen me alsof ik een of andere wasmachine ben die een week op proef komt en als hij niet bevalt, kan hij weer terug de winkel in.'
Sjoukje laat Frankrijk achter zich om een nieuw avontuur aan te gaan bij de familie Heidenbosch, bestaande uit vader Hendrik, moeder Liesbeth en hun kroost Norbert (7), Rozemarijn (3) en Madelief (1), in Kensington in Londen. Een nieuw gezin met hun eigen bizarre regels, manieren en gewoontes, waarmee ze voor een hele grote uitdaging komt te staan die werkelijk alles overstijgt.
'De rest van de dag, zul je samen zijn met Rozemarijn. Ik verwacht dat ze het niet leuk gaat vinden met je, maar ik zal je een foto van mezelf sturen, zodat je die aan haar kan laten zien als ze me mist.'
Sjoukje is voor het eerst in haar leven in Londen en nog voor ze officieel kennis heeft kunnen maken met haar nieuwe werkgever, zijn de eerste irritaties al zichtbaar. Na wat misverstanden verloopt de kennismaking niet veel beter. Wat een grandioze start. Waar is ze beland? Zal ze direct weer rechtsomkeert maken naar Nederland? Of geeft ze het een eerlijke kans? Het is niet dat ze een betere optie heeft.
'Ik heb inmiddels zoveel zin in een chocoladereep dat ik er een supermarkt voor zou overvallen.'
Kensington wekt verwachtingen, die anders uitpakken dan vooraf gedacht, het huis is een grote overvolle puinhoop, Liesbeth de moeder des huizes heeft smetvrees en houdt er eigenaardige regels op na, die iedereen tot wanhoop drijven, als zien ze dat zelf niet zo. Terwijl Sjoukje haar grenzen probeert af te tasten en haar best doet om te wennen aan haar nieuwe thuis voelt haar ontvangst alles behalve welkom. Verkerend in de hoop dat tijd en afstand haar gebroken hart zal helen, is de realiteit bitterhard. Zowel haar toekomst als haar dromen liggen volledig in puin. Aan letterlijk alles kleeft een herinnering. Hoe vergeet je iemand als je verstand zegt dat het beter is maar je hart daar niet aan mee wil werken?
'De kinderen worden behandeld als een soort porseleinen poppetjes en het verbaast me dat ze niet volledig zijn ingewikkeld in bubbeltjesplastic.'
De familie Heidenbosch zorgt in ieder geval voor afleiding, dat is één ding wat zeker is. Met de omschakeling van prinsessen naar dinosauriërs en een takenlijst waar je bang van wordt. Waar de Opvoedbijbel heilig is en leidend voor iedere stap die genomen wordt. Waar het lijkt alsof elke seconde van de dag vast staat en alles volgens de strikte regels van Liesbeth moet gaan. Duurzaamheid en biologisch verantwoord de sleutelwoorden tot succes zijn. En een snotneus levensbedreigend is. Waar Rust, Reinheid en Regelmaat van levensbelang zijn, naast Regels, Structuur én Controle, allen vastgelegd in een speciale app.
'Nou, zowel met als zonder kinderen zou ik dat waarschijnlijk minstens acht maanden van tevoren moeten aanvragen om geen paniekaanvallen te veroorzaken.'
Vierentwintig uur per dag bereikbaar zijn, een overkill aan absurde regels en een moeder die overal met haar dikke neus bovenop zit en haar kinderen als porseleinen poppetjes behandeld klinkt niet als een werksituatie die warm aanvoelt. Sjoukje heeft moeite met zich aanpassen, in alles denkt dit gezin anders dan haar, hoe doorstaat ze deze onoverbrugbare verschillen? Terwijl haar privacy ver te zoeken is en haar slaapkamer de muffe bezemkast is. Wat een verschil met de vorige gezinnen, waar ze vriendschappen voor het leven heeft gesloten. Vastbesloten om dit tot een succes te maken, ze heeft immers voor meer hete vuren gestaan, moet ze wel eerst haar proeftijd zien door te komen.
'Mijn hart slaat een slag over. De spanning tussen ons is als een dunne draad die met iedere seconde dikker wordt.'
Gelukkig biedt mede nanny Ruby haar een luisterend oor en de welkome afleiding, zodat ze een beetje stoom af kan blazen van haar horror gezin. En heeft ze een héle leuke knappe broer, Aaron voor wie haar hart sneller gaat slaan. Net op het moment dat haar irritatiegrens met rasse schreden wordt overschreden en Sjoukje overweegt alsnog de handdoek in de ring te gooien, dient zich een geniale oplossing aan. Zal Sjoukje de familie Heidenbosch overleven en haar hart verliezen aan Londen en Aaron? Of eindigt het rampzalig en pakt ze weer haar koffers in?
'Nu jij, mama. Het is niet erg. Je kunt het wel.'
Een nieuw land, een nieuwe stad, een nieuw gezin én weer een verrassend nieuw avontuur vol turbulentie. Altijd benieuwd naar wat voor hilarisch Cynthia dit keer weer allemaal bedacht heeft. Ze stelt in ieder geval nooit teleur, dat is één ding wat zeker is.
Aan de boeken van Cynthia kleeft één nadeel; hoe dik ze ook zijn, je hebt ze binnen een mum van tijd weer uit. Zo leuk én vermakelijk zijn ze. Ze staan garant voor lachen, gieren, brullen. Vooral dat laatste is van toepassing op Sjoukje die in haar nieuwe gezin familie Heidenbosch, tot het uiterste gedreven wordt, maar dat geldt andersom ook zo hahaha, dat ze Sjoukje zelf nog niet op staande voet hebben ontslaan mag ook een wonder heten. Een gezin waar drie R-en van levensbelang zijn; Rust, Reinheid en Regelmaat. Maar voor de Heidenboschjes is dat niet voldoende, zij hebben er op het totaalpakket nog een R bovenop geplakt in hun opvoedbijbel waar Regels, Structuur én Controle de boventoon voeren. Het gaat van kwaad naar nóg erger. Waanzin ten top.
Het verhaal gaat direct weer heerlijk van start, daar zijn we weer hoor! In het begin was het nog een beetje zoeken waar Cynthia heen wilde met haar verhaal, maar al snel kwam dat helemaal goed en ging ze helemaal los. Echt weer Cynthia, zo hilarisch geschreven, hoe krijgt ze het verzonnen? Om te gillen zo grappig, moet je eens proberen: een boek van Cynthia lezen 's nachts als iedereen slaapt en je niemand wakker wilt maken. Hoe ga je in hemelsnaam je lach in houden? Echt niet te doen!
Ik heb er weer ontzettend van genoten. Snot, smetvrees en samenwonen heeft geweldige, hilarische goed uitgewerkte verhaallijnen, boeiend van begin tot het eind, die je laten gieren van het lachen. Met stuk voor stuk levensechte en karakteristieke kleurrijke personages. Echt kan er niet gewoon een serie gemaakt worden van deze boekenreeks? Ik gok dat die het geweldig zou doen.
Sjoukje die voor een nieuwe uitdaging komt te staan en het in haar privéleven niet makkelijk heeft, de keuze die ze gedwongen werd te maken is haar niet in de koude kleren gaan zitten, ze worstelt verder en doet haar best om Jesse te vergeten, maar dat lukt niet als er letterlijk aan alles een herinnering kleeft. Familie Heidenbosch bestaande uit wandelende Wikipedia Norbert, een wijsneus en zenuwpatiënt in één. Samen met zijn zusjes Rozemarijn, een temperamentvol maar overgevoelig meisje en zwaankleefaan Madelief. En vader Hendrik Onderbroek, die communicatie niet op zijn lijstje met specialiteiten heeft staan, en moeder Liesbeth Paniek, in iedere hoek schuilt gevaar en de angst voor de grote boze buitenwereld neemt extreme vormen aan. Mede nanny Ruby, de nieuwe vriendin van Sjoukje en haar broer voetbaltrainer Aaron. Zo’n leuke toevoeging aan het verhaal, love them.
Cynthia geeft een nieuwe dimensie aan het mannengriepje en een chips zak zal ook nooit meer hetzelfde zijn na het lezen van dit boek. Wat een heerlijk theater met een hoop dramatiek. De kracht van Cynthia schuilt echt in haar sarcastische humor en de fantastische hilarische dialogen. Maar ook de romance en spice is ze niet vergeten. Ze laat je heen en weer slingeren in het gevoel en waardoor je niet kan kiezen aan wie Sjoukje uiteindelijk haar hart moet verliezen? Aaron of Jesse? Maar Cynthia zou Cynthia niet zijn als er onder al deze humor, niet ook nog een zware, emotionele, droevige, aangrijpende onderlaag verstopt zou liggen. Wanneer angst je leven beheerst. Een ontroerend stuk dat me kippenvel bezorgde en een mooie afronding van het verhaal. De kwetsbaarheid van irritatie, naar grappig, naar bloedserieus, is zo mooi gedaan. Achter iedere lach en gedraging schuilt veel meer dan je vooraf had kunnen bedenken.
De groei en ontwikkeling die Sjoukje en familie Heidenbosch doormaken is prachtig gedaan. Van levensgrote irritaties naar een liefdevolle benadering en wederzijds begrip. Evenals de tweestrijd waarin Sjoukje zich bevind, wegvluchten of blijven? De weg naar zichzelf terug vinden, is schitterend gedaan. Maar OMG die cliffhanger, daar gaat niet iedereen even blij mee zijn ;-) Typisch Cynthia en toch ook weer niet.
Over vriendschap, liefdesverdriet, verder gaan, liefde, conflicten en awkward momenten, oordelen en vooroordelen, leven in angst en het hebben van een angststoornis. Breekbaarheid, bescherming, kind kunnen en mogen zijn, de wereld ontdekken, vertrouwen, loslaten en overwinningen.
Wat is het toch een heerlijke serie, altijd garant voor keihard lachen, maar nooit zonder het ontbreken van een serieuze ondertoon. Ik heb er weer gigantisch van genoten en kijk nu alweer uit naar het volgende deel. Ik hoop ook echt dat het niet bij “maar” vier delen zal blijven. Ondanks dat dit een serie is waar je eindeloos op kunt blijven voortborduren, ander land, andere stad, nieuw gezin, weet Cynthia er toch telkens weer een verrassends nieuws iets van te maken. Deze serie is echt een hit! Waarvoor Cynthia zelf ook bonuspunten verdiend. Met als klapper dit deel, waarin ze verder gaat dan ooit, de randjes van het kunnen opzoekt en je niet meer bij laat komen van het lachen. Echt next level, het wordt echt steeds grappiger. Ik ben ook super nieuwsgierig waar ze ons volgend deel weer mee naartoe zal nemen?
Met Snot, smetvrees en samenwonen heeft Cynthia van de Velde wederom een hilarische feelgood roman neergezet. Waarmee ze zichzelf alweer heeft overtroffen. De serie is echt een hit, waarvoor Cynthia zelf ook bonuspunten verdiend, met als klapper dit deel waarin ze verder gaat dan ooit. Next level en humor to the max. Nieuw land, nieuwe stad, nieuw gezin en een verrassend nieuw avontuur vol turbulentie, Cynthia stelt nooit teleur met haar verhalen, die garant staan voor Lachen, Gieren, Brullen maar nooit zonder serieuze ontroerende onderlaag met kippenvel moment. Van kwetsbaarheid naar hilarische humor om te gillen zo grappig. Vol fantastische dialogen en daarnaast ruimte voor romance en spice. Met goed uitgewerkte verhaallijnen en levensechte karakteristieke kleurrijke personages. Rust, Reinheid en Regelmaat bekrachtigt in een opvoedbijbel vol Regels, Structuur én Controle, waanzin ten top. Met mooie ontwikkelingen en groei en een onverwachte gigantische cliffhanger die vraagt om het héél snel verschijnen van het volgende deel. Kwetsbaarheid, irritaties, vriendschap, liefde, loslaten en overwinningen. Achter iedere lach en gedraging schuilt veel meer dan je vooraf had kunnen bedenken.
Hou jij van feelgood verhalen waarbij je helemaal dubbel ligt van het lachen maar wel met een mooie diepere betekenis achter het verhaal? Dan is de Nanny op wereldreis serie absoluut iets voor jou.
'Snot, smetvrees en samenwonen, hilarische feelgood roman. Heerlijk derde deel van de Nanny op wereldreis serie waarin Cynthia zichzelf weer heeft overtroffen. Een hit van een serie met als klapper dit deel waarin ze verder gaat dan ooit tevoren, humor to the max, lachen, gieren, brullen, maar nooit zonder serieuze emotionele laag. Cynthia stelt nooit teleur. Rust, Reinheid en Regelmaat bekrachtigt in een opvoedbijbel vol Regels, Structuur én Controle, waanzin ten top. Zal Farmer Froukje uit de koeienstal de handdoek in de ring gooien of zal ze haar hart verliezen aan meer dan Londen alleen? Mustread!'
1
Reageer op deze recensie