Een levensecht verhaal met diep menselijke emoties en met personages om in het hart te sluiten
Elin heeft na een moeilijke periode weer rust en regelmaat gevonden in haar leven. In haar huis aan de bosrand woont ze nu twee jaar. Samen met twee collega’s runt ze haar boekhoudkundig kantoor, dat een deel van haar huis omvat.
De stilte en de rust waar Elin zo op gesteld is geraakt, wordt echter bruusk verstoord wanneer de leegstaande bungalow naast haar huis wordt verbouwd. Met hun irritante muziek, hun rommel en luidruchtige werkzaamheden komt de bouwvakkersfamilie van de tweeling Mike en Mats de buurt op stelten zetten.
Elin wil graag orde op zaken stellen, maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan als ze wordt afgeleid door de flirterige houding van Mike en de ondeugende twinkeling in zijn ogen.
‘Muurtje om mijn hart’ is de eerste paperback van Kristie Raaijmakers en is meteen een schot in de roos. De cover straalt één en al feelgood uit en de titel past zeer mooi bij het verhaal. Ook de sprayed edges van de paperback maken het plaatje compleet. Zelf lees ik desondanks nog steeds liever het ebook. Daar ben ik doorheen gevlogen, want wat een heerlijke schrijfstijl heeft Kristie.
Het lijkt alsof ze jarenlange schrijfervaring heeft, want ze weet hoofdstuk na hoofdstuk alles zeer vlot neer te pennen. Haar woordkeuzes en zinsbouw zijn opvallend leuk gekozen. Nergens zitten er hiaten in het verhaal. De uitwerking van Elin gaat zeer diep. Als hoofdpersonage heeft ze tegen het einde van het boek geen geheimen meer voor de lezer. Ook zijn de gewenste feelgood elementen duidelijk aanwezig: meerdere tropes komen aan bod, zwijmelgehalte zit goed, humor is aanwezig en ook de gênante momentjes ontbreken niet.
Wat echter het meest verrast in dit verhaal, zijn de emoties die Kristie Raaijmakers in het verhaal weet over te brengen. Naast de aanvankelijk ongemakkelijke gevoelens en het zwijmelen, verandert na een specifieke gebeurtenis de toon van het verhaal. Hierbij wordt een gamma aan gevoelens bloot gelegd die de lezer echt mee beleeft. Tissues zijn geen overbodige luxe. Wauw! Wat een prachtige rollercoaster aan emoties staat er neergepend in dit verhaal.
‘Muurtje om mijn hart’ is een levensecht verhaal met diep menselijke emoties en met personages om in het hart te sluiten.
Dankjewel April Books voor het recensie-exemplaar. Ik heb enorm genoten.
Dankjewel April Books voor het recensie-exemplaar. Ik heb enorm genoten.