Advertentie

Elizabeth Gilbert is vooral bekend van het boek Eten, bidden en beminnen dat na het wereldwijde succes ook verfilmd is. Naast wat minder bekende boeken is pas geleden het boek Stad van Meisjes uitgekomen. Dit boek heeft veel aandacht gekregen en zag je in alle boekenwinkels liggen. Tijd om het te gaan lezen dus.

Het boek is eigenlijk een soort brief van Vivian Morris naar Angela. Angela is een dochter van een dierbare vriend van Vivian, maar je komt pas laat in het boek erachter wie die dierbare vriend is. In de brief (ongeveer 520 pagina's lang) vertelt Vivian haar levensverhaal. Hoe ze in een rijk, deftig gezin geboren werd, maar waar ze zich eigenlijk niet thuis voelde. Hoe ze in New York terecht kwam, misschien wel haar grootste liefde in het boek. Hoe ze in aanraking kwam met seks, liefde, vriendschappen en hoe ze dit ook weer om zeep heeft geholpen. En ook hoe ze ouder werd en er achter kwam wat voor haar belangrijk was in het leven. Een weg naar jezelf leren kennen, met ups en downs en met je eigen (on)volkomenheden.

Het overgrote deel van het boek speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Ook Amerika heeft te leiden gehad onder de oorlog en dit komt naar voren in het boek. Daarnaast werd er in die tijd nog heel anders naar vrouwen gekeken,maar lees je dat het feminisme ook al de hoek om komt kijken. Naast het feit dat het een roman is, krijg je ook nog wat geschiedenis mee.

Het boek leest prettig weg. Er staan geen moeilijke woorden in en het is erg goed te volgen. Het verhaal is soms herkenbaar en de lezer kan zich soms identificeren met de hoofdpersoon. Soms is het juist enorm onherkenbaar , waardoor je je afvraagt wat jij zou doen in een bepaalde situatie. Het verhaal is niet echt spannend en er zit ook niet echt een probleem in het verhaal. Je leest het verhaal een een vrouw die geleefd heeft en dit vertelt aan iemands dochter.

Is het een aanrader? Jazeker! Elizabeth Gilbert heeft het vermogen om een boek te schrijven dat dicht bij de lezer kan staan en waar je je helemaal in kan verliezen. Een fantastisch boek voor een avondje op de bank met een kan thee en koekjes. Waarschijnlijk heb je wat meer avonden nodig dan één.

Reacties op: Het verhaal van een vrouw die geleefd heeft.

64
Stad van meisjes - Elizabeth Gilbert
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker