Heerlijke setting, heerlijk verhaal, op en top genieten

Booksbyharma 14 juni 2025
In het tweede deel van de Voor elkaar serie van Mienke Fijnen maken we kennis met Daan en Ellemieke. Daan heeft een eigen lunchcafé en hij zocht een medewerker. Ellemieke is van plan om te gaan reizen, maar daar is geld voor nodig zij zocht een baan. Ze kwam bij Bikke uit het lunchcafé van Daan.
Daan en Ellemieke kregen al vlot een relatie. Op een dag komt Matteo de winkel binnen, een italiaan die in het leuke winkelstraatje in Maastricht een eigen ijssalon gaat beginnen.
Ellemieke worstelt met dingen uit haar verleden, en ze wil weer gaan reizen. Ze verbreken met verdriet hun relatie.
Maar dan komt Matteo met een voorstel. Kan Ellemieke dat weer staan en hoe zal het verder aflopen?

Wat een prachtig verhaal is dit. Wat een genot om dit verhaal te lezen. Mienke Fijen heeft het geflikt hoor. Ik zat vanaf het begin al direct in het verhaal. De heerlijke setting een winkelstraatje in Maastricht maakt het al een feestje. Boyd, Lara en Thijs uit het Geknipt voor elkaar kwamen ook nog eens gezellig voorbij. Wat weer een aangenaam feestje was.
Het verhaal is een fijne feelgood, met diverse twist die je soms even aan het denken zet. Wat zou ik in zo'n situatie doen waarin Ellemieke beland, en kan ze het verleden een plekje geven.
Als je eenmaal aan het boek begint kan je haast niet stoppen.
Mienke heeft een heerlijke schrijfstijl en ik heb ook veel gelachen. De limburgse uitspraken ( accent) maakt dit boek een waar feestje.
Ik kijk dan ook heel erg uit naar het derde deel. Ja er komt een derde deel aan!

Dit boek is goed zelfstandig te lezen, zelf raad ik je wel aan om eest Geknipt voor elkaar te lezen, want dan maak je al een beetje kennis met iedereen uit het leuke winkelstraatje in Maastricht.
Een echte vette aanrader!

Graag wil ik Hebban en de uitgeverij hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar. Dit heeft geen invloed op mijn mening die zal altijd eerlijk zijn.

Meer recensies van Booksbyharma