True Crime verhaal met interessante wendingen

Booksbyharma 27 juni 2025
Het is juli 2012. Jan Elzinga wordt in de vroege morgen, als hij naar het zwembad fietst doodgeschoten op zijn fiets. De zwembadmoord in Marum.
De zwembadmoord is een zaak die jaren lang aan de gang is. In dit boek kom je er achter hoe het begon, wie er achter zit en ook de dwalingen die in deze zaak voorkomen.
De schoonfamilie had een bepaalde rol in deze moordzaak, maar over het hoe en wat wordt pas jaren later duidelijk.

Ik moet zeggen dat ik "de zwembadmoord" nog niet kende, dat dit waar is gebeurt en het afspeelt in het Groningse Marum is voor mij als Groningse erg bekent gebied. Al woonde ik ten tijde toen de moord is gepleegd niet meer in op het Groningse land.
Ik moet zeggen toen ik begon in het verhaal direct getriggerd was om het verder te lezen. Wie was de dader, en wat is het motief achter de moord. Ook ga je de achtergronden beter leren kennen, wat ook heel fijn is dat er op basis van politieverhoren en nieuwe onthullingen er steeds meer in het verhaal gaan zitten.
Het is een interessant verhaal, waarbij er ook een kroongetuige een grote rol speelt. Ik moet zeggen dat dit mij ook weer een verfrissende blik geeft over hoe er gekeken wordt naar misdaad en hoe het recht uitgesproken wordt.
Ik heb erg genoten van het verhaal en kijk uit naar meer true crime verhalen, want dit heeft zeker mijn interesse gewekt.

Graag wil ik de uitgeverij hartelijk bedanken voor dit recensie exemplaar. Dit heeft geen invloed op mijn mening die zal altijd eerlijk zijn.

Meer recensies van Booksbyharma