We gaan op expeditie
Iedereen kent het verhaal van Robinson Crusoe, de man die jarenlang op het eiland zat. Er is zelfs een verhaal van. Hij heeft 3 kinderen. Waaronder Ruby. Ruby is een echte avonturier en haar doel is op een onbewoond eiland te zitten. Ze doet iets wat haar vader niet ziet aankomen. Op een dag is ze verdwenen. Weg, maar ze is stiekem mee op de boot van haar vader die dat niet weet.
Dan springt ze overboord en komt ze op een onbewoond eiland terecht..
Hoe zal het Ruby zich vergaan op het eiland?
Wat een heerlijk eerste deel is dit boek uit de hand van Kevin Hassing. Hassing heeft zelf meegedaan aan expeditie robinson en zo kwam hij op het idee om een kinderboek hierover te schrijven. Het verhaal is vermakelijk, er zit onwijs veel humor in. Ik moest echt een paar keer hardop lachen. De schrijfstijl van Hassing is fijn. Korte hoofdstukken en ik vloog door het verhaal heen. Op weg naar het eiland toe gebeurt er veel. Er komen veel diverse personages voor die we vast ook terug gaan zien in het volgende deel.
Het einde is wat je ook verwacht: een open einde.
Kortom, een fijn kinderboek voor de echte avonturiers die graag op avontuur gaan.
Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.
Graag wil ik de uitgeverij hartelijk bedanken voor het recensie-exemplaar. Dit heeft geen invloed op mijn mening, die zal altijd eerlijk zijn.