Dit toetje is een mooie afsluiter van een heerlijke feelgood serie

Booksbyharma 05 februari 2026
Salsa als toetje is het derde deel in de bosrestaurant serie geschreven door Marieke Douwes.
In dit deel maak je kennis met Javi en Vicky. Vicky is een vriendin van Marlou en haar droom is om een eigen dansschool te hebben. Om even uit de chaos te zijn besluit ze bij haar vriendin Marlou te logeren. In de Oranjebloesem ontmoet ze Javi. Javi is een vaste gast in de Oranjebloesem en ze zijn direct van elkaar gecharmeerd. Maar Javi heeft ook iets mysterieus om zich heen.

Wat een heerlijk toetje is dit laatste deel en wat heb ik genoten van het verhaal van Javi en Vicky. Marieke Douwes heeft het weer geflikt, wat heb ik genoten.
Het is een verhaal als je er eenmaal aan begint je moeilijk kunt stoppen. In dit laatste deel zitten diverse toetjes als twist in die ik even niet zag aankomen. Maar het was weer een genot om te lezen.
Heerlijke feelgood is het. Jammer is dat de Oranjebloesem niet echt bestaat, anders was ik daar zeker een keer langs geweest.

Mocht je de andere 2 delen van deze serie nog niet hebben gelezen, raad ik je wel aan om dat eerst te doen. Zo heb je een goed overzicht wat er vooraf Salsa als toetje afspeelde.
Wat mij betreft een vette aanrader.

Meer recensies van Booksbyharma

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.