Een bijzonder ontroerend verhaal
De voedvrouw van Auschwitz is een verhaal dat gaat over Ana en Ester. Zij komen uit het plaatsje Lotz en helaas komen ze in Auschwitz terecht. Ana is voedvrouw en heeft al veel kinderen op de wereld gezet. Samen met Ester zorgen ze er voor dat de baby's getatoeëerd worden en proberen de baby's te redden.
Een hele opgave in oorlogstijd. Hoe zal het ze vergaan?
Wat een prachtig, indrukwekkend maar ook een bijzonder verhaal uit de hand van Anna Stuart. Dit boek had mij direct in zijn greep. Een verhaal over een voedvrouw in Auschwitz en die daar veel mee maakt. Het is bijzonder om een kijkje te mogen nemen in dit indrukwekkende verhaal.
Ana, is een dappere voedvrouw en ze is een strijder. Ester, een joodse pasgetrouwde vrouw die Ana helpt en haar man is kwijtgeraakt door de oorlog. Het is aangrijpend wat daar toen in de tweede oorlog is gebeurt.
Anna Stuart heeft een fijne schrijfstijl en dit is mijn eerste kennismaking met haar en ik moet zeggen ik was erg onder de indruk.
Voor je aan dit boek gaat beginnen, moet je er wel even goed voor zitten. Het is een verhaal dat mij als lezer erg heeft geraakt.
Voor alle liefhebbers die van (oorlog) romans houden, raad ik je dit boek van harte aan.
Graag wil ik hebban en de uitgeverij hartelijk bedanken voor dit recensie-exemplaar. Dit heeft geen invloed op mijn mening die zal altijd eerlijk zijn.
Een hele opgave in oorlogstijd. Hoe zal het ze vergaan?