een boek met een missie

Booksbyharma 07 februari 2026
Het( on)gewone verhaal van Bo ( en Tom) is een verhaal over Bo. Zij heeft spasme en kan niet alles. Ze is afhankelijk van Herman, haar elektrische driewieler. Bo gaat naar een nieuwe school. Alles voor de Eerste Keer. Ze ontmoet daar Tom en hij helpt haar op weg. Tom woont op de boerderij en hij heeft een klik met Bo.
Hoe zou Bo het vergaan op school? Anders dan op de vorige school?

Wat een prachtig verhaal is dit uit de hand van Tineke Honingh. Een meisje met een beperking die geholpen wordt door een jongen die iets met zich meedraagt.
Een verhaal die me letterlijk pakt. Waarom? Ik heb zelf ook spasme. In lichte vorm, maar wel zichtbaar. Ik kende dit boek nog niet toen de juf op school ( van mijn kinderen) hier over vertelde en ik direct had deze wil ik lezen.
Het is een verhaal met een boodschap, een die voor iedereen is. Wat doe je als je iemand kent met een beperking en hoe ga je met ze om. Ik moet zeggen dat Tineke Honingh dit heel mooi en fijn hebt omschreven.
Mijn eerste kennismaking met Tineke Honingh.
Een kinderboek met een boodschap. Ik hoop dat veel kinderen dit gaan lezen om een beter beeld te geven dat als je een beperking hebt ( bijvoorbeeld het spasme) dat niet erg is en dat deze kinderen ook veel kunnen.

Een fijne aanrader voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar.

Meer recensies van Booksbyharma

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.