een boek vol spanning en plottwist
In de schaduwdochter, het eerste deel van de kastelen serie, wordt het verhaal verteld van Guusje. Zij woont in Amsterdam. Dat speelt zich af rond 1918. Zij heeft een zus Dirkje die ziek is en als Guusje ergens gaat werken en ze Baron Hugo tegen komt die nog wel een baantje heeft. Dan neemt ze dat van harte aan. Het is alleen wel in Vorden. Ver bij haar familie vandaan.
Het is 2022. Carmen en haar man Vik, trekken in in het kasteel in Vorden. Ze zijn beide bekend van tv. Carmen ontdekt beetje bij beetje de geschiedenis achter dit kasteel en van haar man.
Hoe dit afloopt?
Wat is dit een pracht van een verhaal. Het is het eerste boek wat ik van Rachel van Charante lees, maar ik zat er echt al snel in. Het verhaal over Guusje trok me het meest. Met haar gebeurt echt heel veel.
Rachel heeft een fijne schrijfstijl en ze schrijft zo dat je als lezer het verhaal wordt ingezogen.
Vorden ligt in de Achterhoek en ik werk in de achterhoek en ken Vorden wel een beetje. Ik moet zeggen dat ik heel erg uit kijk om het vervolg te lezen. De verraadster van Vorden, want ik wil meer!
Voor alle historische feelgood liefhebbers onder ons, ik raad dit boek van harte aan.
Hoe dit afloopt?