Er gaat niets boven de Achterhoek!
‘De chocoladetaart wordt net niet helemaal gaar gebakken, waardoor hij vanbinnen een kruising is tussen een chocoladetaart en een brownie.’
Ten eerste wil ik MHBooks bedanken dat ik de novelles van Kimberly mocht recenseren als ebooks. (H)eerlijk waar is het eerste deel in de zoete verleiding serie.
Emily is een 23-jarige banketbakker die vooral met chocolade werkt in een bakkerij. Ze is vanaf de middelbare school al onwijs verliefd op haar beste vriend Thijs, maar durft dit niet te vertellen. Na een bioscoopavond met Thijs, en een aantal drankjes te veel, besluit Emily dat het tijd is om door te gaan met haar leven. Haar collega’s sturen haar daarom op een blinddate, maar hier gaat eerst wat spontane, open en humoristische e-mailverkeer met Casanova aan vooraf.
Het verhaal speelt zich af in een klein dorp in de Achterhoek dus dit alleen al is een pluspunt. De POV is vanuit de ik-persoon waardoor het vlot leest en je ook meteen de gedachten van Emily meekrijgt. Het wordt afgewisseld met de mailwisselingen tussen Emily en haar blinddate, maar ook krijg je tussendoor wat meer inzicht in de gedachten van een ander personage. Ik geef geen spoilers, maar halverwege het verhaal had ik het zelf net iets anders verwacht, vond ik daarna dat Emily iets te standvastig bleef dat het een beetje irritant werd en bepaald gedrag voelt soms niet helemaal als hoe een 23-jarige zich zou gedragen. Voor een novelle krijg je wel echt veel informatie en dus een flink verhaal zoals je die wil hebben. Het is een heerlijk feelgood verhaal wat niet leest als een novelle.
Helemaal op het einde zijn drie heerlijke recepten toegevoegd die in het verhaal voorkomen en ik heb van elke novelle een recept uitgeprobeerd! (H)eerlijk!
‘Had ik toch altijd al gelijk gehad. Er gaat niets boven de Achterhoek.’